DOLAR 32,4608
EURO 34,7751
ALTIN 2481,17
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Mamak Mutlu Mahallesi’nde kuralar çekildi

    ​Mamak Mutlu Mahallesi’nde kuralar çekildi
    20.06.2022
    A+
    A-

    Ankara’nın Mamak ilçesi Mutlu Mahallesi Riskli alandaki hak sahiplerine, Altıağaç- Karaağaç Mahallesi’ndeki rezerv konutlarından verilmek üzere, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Mamak Mutlu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ kura çekimi çerçevesinde 238 daire sahiplerini buldu. Programa, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mutlu Mahallesi sakinleri ve çok sayıda Ankaralı katıldı.

    Ankara’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca birçok projenin devam ettiğini belirten Bakan Murat Kurum, “Başkentimizde bir yandan Kızılcahamam’da çıkan yangında hasar gören Kasaplar Çarşımızı yerel dokuya uygun şekilde yeniden yaparken diğer yandan Altındağ Cinderesi’nde, Aktaş’ta, İtfaiye Çarşısı’nda yeni konut ve dükkânlarımızı inşa ediyoruz. Yine yıkılma tehlikesi yaşayan Çankaya’daki Açelya Apartmanı ve etrafında dönüşüm çalışmalarımız hızla devam ederken diğer yandan Sincan Saraycık’ta yüzlerce yeni yuvamızı inşa ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

    “Tam 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık”
    Başkentte kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde 65 bin konutluk çalışmanın başlatıldığını vurgulayan Bakan Kurum, “Bugüne kadar Altındağ, Mamak, Kuzey Ankara, Sincan ve Yenimahalle başta olmak üzere Başkentimizde tam 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık. Bu çerçevede vatandaşlarımızla uzlaşarak yaklaşık 40 bin konut, 400 işyerinin yapımını tamamladık. Yeni Mamak Dönüşümü’nün en önemli ayağını oluşturan Dutluk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizdeki 548 yeni yuvamızın kurasını çekmiş geçtiğimiz 19 Mart’ta hak sahibi kardeşlerimize teslim etmiştik. Bundan önce TOKİ eliyle yürütülen projelerde; Ankara genelinde yaklaşık 90 bin konutun ihalesini gerçekleştirirken, 84 binini teslim ettik.

    Mamak Yatıkmusluk’ta Altıağaç, Karaağaç, Hüseyingazi’de; Anayurt ve Gülseren’de; 7 bini kentsel dönüşüm olmak üzere toplam 14 bin 573 konutu vatandaşlarımıza teslim ettik. Bin 396 konutun yapımında da artık son aşamaya geldik” değerlendirmesinde bulundu.
    “Mamak’a donatıları, parkları, bahçeleriyle toplamda 15 bin 696 konut kazandırmış olacağız”
    Altıağaç ve Karaağaç’ta yapımını tamamladıkları 238 dairenin teslimini yapacaklarını vurgulayan Kurum, “Mutlu mahallesi sakinlerine iki müjdemiz daha var. Birincisi, mahallemizde, vatandaşlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Anlaşma sağladığımız vatandaşlarımıza rezerv alanımızda ayırdığımız yeni konutları teslim etmeyi sürdüreceğiz. İkincisi ise Mutlu mahallesinin eski yerinde 464 konut ve 8 dükkân inşa edeceğiz. Projemiz hazır. İhalemizi en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Bunun yanında Anayurt ve Gülseren’de toplam 519 yeni yuvamızın yapımında da sona yaklaştık. En kısa zamanda, onları da hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Böylelikle Mamak’a donatıları, parkları, bahçeleriyle toplamda 15 bin 696 konut kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

    TOKİ’den Ankara’ya 67 milyarlık yatırım
    Kura töreninde konuşma yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Ankara’da güncellenmiş rakamlarla toplam 67 milyarlık yatırım yaptıklarını açıkladı.  40 bini kentsel dönüşüm olmak üzere 89 bin konut ve sosyal donatıyı Başkentte projelendirdiklerini ifade eden Bulut, bu konutların 82 bininin tamamlandığını, 7 bin 300’ünün de inşaatının devam ettiğini söyledi.

    Ankara’da yürüttükleri kentsel dönüşüm projelerinin büyük bir bölümünün Mamak’ta yer aldığını vurgulayan Bulut, “Toplam 4,6 milyar yatırımla 7 bini kentsel dönüşüm olmak üzere toplam 14 bin 570 konut inşa ettik.  Altıağaç-Karaağaç, Anayurt-Gülseren’de 1.396 konutun da inşaatları devam etmektedir.” dedi.

    “Bugün burada vatandaşların sevincine ortak olmanın heyecanını yaşıyoruz” diyen Bulut, “Mutlu Mahallesi sınırları içerisinde devam eden dönüşüm kapsamında tahsis edilen toplamda 631 konuttan anlaşması sağlanan 238 konutun kurası çekilecektir. TOKİ tarafından inşa edilen bu konutlar planlamasıyla, kalitesiyle Mamak ilçemize yakışır bir proje olmuştur. Sözlerime son verirken kurası çekilecek konutların hayırlı olmasını diler emeği geçenlere teşekkür ederim.” açıklamasında bulundu.

    Bakan Kurum ve beraberindeki heyet konuşmalarının ardından 10 hak sahibi vatandaşın kura çekimini gerçekleştirdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.