DOLAR 32,5153
EURO 34,9021
ALTIN 2443,721
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​2018 İTÜ MİAM Bestecilik Ödülü’nü Fati Fehmiju kazandı

    ​2018 İTÜ MİAM Bestecilik Ödülü’nü Fati Fehmiju kazandı
    17.12.2018
    A+
    A-

    2018 İstanbul Teknik Üniversitesi MİAM Bestecilik ödülünü Fati Fehmiju kazandı. Fehmiju’nun hazırladığı kanun konçertosunu, 2017 yılında hayatını kaybeden İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (İTÜ MİAM) Direktörü, Müzikolog ve Kanun sanatçısı Prof. Ş. Şehvar Beşiroğlu’na ithaf edildi. Eserin dünya prömiyeri, 17 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 19.00’da İTÜ Ayazağa Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

    İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (İTÜ MİAM), tarafından düzenlenen MİAM Bestecilik Ödülü’nü kazananlar açıklandı.Bu yıl İTÜ MİAM Bestecilik Ödülü’ne Fati Fehmiju değer görüldü. Eser, İTÜ MİAM’a başvuran 23 aday arasından seçildi. Fehmiju’nun hazırladığı kanun konçertosu 2017 yılında hayatını kaybeden İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (İTÜ MİAM) Direktörü, müzikolog ve kanun sanatçısı Prof. Ş. Şehvar Beşiroğlu’na ithaf edildi.

    Mevlâna’nın sözlerinden oluşan Konçerto’nun prömiyeri de aynı gecede

    Fehmiju’nun solo kanun, yaylılar ve elektronikler için bestelediği Xeno Konçerto adlı eserin dünya prömiyeri, 17 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 19.00’da İTÜ Ayazağa Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Gecede dünyaca ünlü besteci Kamran İnce’nin Mevlâna Celâleddin Rumi’nin şiir ve sözlerine yer verdiği Meditation and Gratitude adlı eserinin Türkiye prömiyeri ile ödüllü besteci Brandon Goff’un da yine Rumi’nin şiir ve sözlerine yer verdiği Bunun Gibi (Like This) adlı eserinin dünya prömiyeri yapılacak. Kamran İnce’nin yöneteceği konsere kanunî Safinaz Rizeli ve soprano Juliana Snapper solist olarak katılacak, eserler MİAM İstanbul Modern Müzik Topluluğu tarafından seslendirilecek. Konsere katılım ücretsiz olup tüm müzikseverler ödül gecesine davetlidir.

    TÖREN PROGRAMI

    Açılış Konuşmaları

    Doç. Dr. Yelda Özgen Öztürk – İTÜ MİAM Müdürü

    Prof. Dr. Mehmet Karaca – İTÜ Rektörü

    Prof. Dr. Namık Sinan Turan – İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi

    Konser

    MİAM İstanbul Modern Müzik Topluluğu

    Şef: Kamran İnce

    Fati Fehmiju- Kanun, Oda Orkestrası ve Elektronikler için Xeno Konçerto

    Solist: Safinaz Rizeli (Kanun)

    Brandon Goff- Bunun Gibi (Like This)

    Solist: Juliana Snapper (Soprano)

    Kamran İnce – Meditation and Gratitude

    Solist: Juliana Snapper (Soprano)

    Plaket Töreni

    Fati Fehmiju Kimdir?

    Yugoslavya’da 1989 yılında doğan sanatçı, müzik hayatına 10 yaşında Flamur Muço’dan aldığı akordeon dersleri ile başladı. 2001 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Nuri İyicil’in sınıfına katılan Fehmiju, keman çalışmalarına 2005 yılından itibaren Pelin Halkacı Akın ile devam etti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile çok sayıda konser veren sanatçı, Ani Schnarch ve Domenico Nordio gibi sanatçılarla da çalışma fırsatı buldu. Kopuz Oda Orkestrası ve Camerata Saygun Oda Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Fehmiju, 2007 yılında Prof. Dr. Hasan Uçarsu ile kompozisyon eğitimine başladı. İzlenimler adlı solo klarinet eseri, Genç Besteciler Konserinde; Botox adlı solo piyano eseri de Sesin Yolculuğu festivalinde seslendirildi. BÜMK Caz Korosu ile 17. İstanbul Caz Festivali’nde konser veren Fehmiju, 15-26 Temmuz 2010 tarihleri arasında Shaoxing’de (Çin Halk Cumhuriyeti) düzenlenen 6. Dünya Koro Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etti ve üç Altın Diploma kazandı.

    Shanghai EXPO 2010’da Türkiye Pavilion’unda ve European Square’de konserler veren besteci, 29-30.10.2010 tarihinde Arnavutluk’ta gerçekleşen Oda Dibrane müzik festivalinde jüri üyesi olarak görev yaptı. 2012 yılında keman eğitimini tamamlayıp mezun olan sanatçı Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Pedagojik Formasyon eğitimi aldı. Besteci, AIMA’nın (Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi) düzenlediği kompozisyon yarışmasında “Entrance” adlı yapıtıyla ikincilik ödülü kazandı. Fehmiju 2014 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda; çift ana dal yaptığı lisans devresinde kompozisyon, yüksek lisans devresinde müzikoloji alanında sürdürdüğü eğitimini başarı ile tamamlamış, ayrıca 2012- 2013 ve 2013-14 eğitim sezonlarında aynı kurumda öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2015 yılı Nisan ayindan itibaren Kunitachi College of Music – Sonology Department (Tokyo – Japonya)‘da araştırma öğrencisi olarak çalışmalarına başlamıştır. Fehmiju 2016 yılından itibaren ayni üniversitede doktora çalışmalarını sürdürüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.