DOLAR 32,2818
EURO 34,6502
ALTIN 2412,394
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Garanti Mortgage desteğiyle Perşembe Sineması 5. yılında yeniden SALT Beyoğlu’nda

    ​Garanti Mortgage desteğiyle Perşembe Sineması 5. yılında yeniden SALT Beyoğlu’nda
    04.05.2018
    A+
    A-

    SALT’ın Garanti Mortgage desteğiyle izleyicilerin beğenisine sunduğu Perşembe Sineması’nın “yenilenme” odaklı programı 3 Mayıs’ta Açık Sinema’da başladı.


    SALT’ın Garanti Mortgage işbirliğiyle sürdürdüğü Perşembe Sineması’nın bu yılki programı, şehir hayatının zemin hazırladığı, dayattığı, aşina bir geçmiş ya da daha iyi bir gelecek için özlem uyandıran, zaman zaman da dirence yol açan “yenilenme” olgusunu işliyor. Perşembe Sineması’nın 2018 ilkbahar gösterimleri, 3 Mayıs ile 28 Haziran tarihleri arasında SALT Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilecek.

    Atay: Perşembe Sineması’nın 5 yılı boyunca 87 gösterimle 15 bin 500 kişiye ulaştık

    Perşembe Sineması’nın “yenilenme” odaklı programının basın toplantısında konuşan Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, SALT ile yapılan kıymetli iş birliği sayesinde kent kültürü, mimarlık ve şehirleşme konuları etrafında çok çeşitli kitlelerle buluşmanın Garanti Mortgage markası için önemli bir adım teşkil ettiğini ifade etti:

    “Ana faaliyet alanı konut finansmanı olan bir şirket olarak alanımızın ötesine geçen ve birey mutluluğunu önemseyen bir yaklaşıma sahibiz. Perşembe Sineması’nın beş yılı boyunca 87 gösterimle 15 bin 500 kişiye ulaştık. Bu yılki programın da ilgiyle takip edileceğine inanıyorum.”

    SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner ise, her yıl başka bir tema odağında uluslararası bir seçki hazırlandığını belirtti: “Tatil evleri, şehirde var olmak, dünya fuarlar ile olimpiyatlar gibi devasa etkinliklerin şehir hayatına etkilerinin yanı sıra ev teması etrafında kapsamlı derlemeler yaptık. Bu yıl gösterimlerini SALT Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştireceğimiz filmlerse, ‘yenilenme’ pratikleri temelinde dönüşen yerleşim yerleri ve bu çerçevedeki sivil talep ve girişimler ile şehirde olmaktan cesaretle atılan adımlara bakıyor.”

    PROGRAM

    3 MayısDas Venedig Prinzip [Venedik Sendromu]

    Andreas Pichler, 2012

    10 MayısDurak [Enayi]

    Yuriy Bykov, 2014

    17 MayısFree Lunch Society [Bedava Öğle Yemeği Topluluğu]

    Christian Tod, 2017

    24 MayısMade in Dagenham [Kadının Fendi]

    Nigel Cole, 2010

    31 MayısSurvival of a Small City [Küçük Kentin Yaşamı]

    Pablo Frasconi ve Nancy Salzer, 1986

    7 HaziranGood Bye Lenin! [Elveda Lenin!]

    Wolfgang Becker, 2003

    14 HaziranGaza Surf Club [Gazze Sörf Kulübü]

    Philip Gnadt ve Mickey Yamine, 2016

    21 HaziranNocturama [Nocturama: Paris Yanıyor]

    Bertrand Bonello, 2016

    28 HaziranOne of Us [Bizden Biri]

    Heidi Ewing ve Rachel Grady, 2017

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.