DOLAR 32,599
EURO 34,7891
ALTIN 2495,294
BIST 9468,6
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    10 milyar dolarlık sektörün derneği ve fuarı “güç birliğine devam” dedi!

    10 milyar dolarlık sektörün derneği ve fuarı “güç birliğine devam” dedi!
    16.09.2022
    A+
    A-

    Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörüne yönelik ZUCHEX ve HOST İstanbul fuarlarını organize eden Tarsus Türkiye ile züccaciye sektörünün lider firmalarını çatısı altında buluşturan ZÜCDER arasında 5 yıllık yeni işbirliği protokolü imzalandı. 10 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip sektörün derneği ve fuar organizasyonu arasında imzalanan protokol, Türkiye’nin üretici markalarını küresel rekabette daha da ileri taşıyacak.

    Konuyla ilgili açıklama yapan ZÜCDER Züccaciyeciler Derneği Başkanı Mesut Öksüz, dernek olarak temel amaçlarının, temsil ettikleri markalarla birlikte var olan sorunları çözüme kavuşturmak,  mevcut pazarlarda gücümüzü koruyarak alternatif ihracat kanalları oluşturup sektörün global pazar payını genişletmek ve istikrarlı büyümeye katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. ZUCHEX ve HOST İstanbul fuarlarının, bu amaca doğrudan hizmet ettiğini ifade eden Öksüz; “ Züccaciye sektörü son 10 yıldan beri her yıl yaklaşık yüzde 10 büyüyor. Dış ticaret fazlası son 5 yılda yüzde 80’in üzerine çıkmış durumda. Sektör ihracatı 2021 yılı sonunda bir önceki seneye göre yüzde 34,5 büyüdü ve 4,5 milyar dolardan 6,1 milyar dolara geldi. Dünya ihracat liginde sektör olarak şu anda Türkiye 8. sıraya yükseldi. İlk 5 içine girmeyi ve ihracatımızı da 7 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu süreçte, Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörünün uluslararası ölçekteki en büyük beş fuarından birisi olan ZUCHEX ve yerli üreticileri dünyaya açan HOST İstanbul fuarları büyük rol oynuyor. Dernek olarak her iki fuarımıızı da desteklemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yeni 5 yıllık dönemde de bugüne kadar başarıyla sürdürdüğümüz karşılıklı işbirliğimiz artarak sürecek.” dedi.

    “Fuar organizasyonlarının temel hedefi, özellikle yurt dışındaki doğrudan satın almacıları firmalarla buluşturarak, yeni uluslararası ticaret ve alternatif pazar fırsatları oluşturup, hitap ettiği sektörlerin gelişiminde katkıda bulunmak olmalı” diyen TARSUS Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur imzalanan protokol ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bu yıl 32.’sini gerçekleştirdiğimiz ZUCHEX ve 15.’sini geride bıraktığımız HOST İstanbul fuarları, yurt içi ve yurt dışından binlerce satın almacıyı, üretici markalarımızla buluşturarak, Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörüne 1 milyar doların üzerinde ihracat katkısı sağlıyor. ZÜCDER’in değerli katkılarıyla düzenlediğimiz fuarlarımız, sektörün büyüme hızını ve ihracatını arttırmaya devam edecek” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.