DOLAR 32,4855
EURO 34,6
ALTIN 2480,957
BIST 9544,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı açıldı

    11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı açıldı
    03.10.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin klasik mobilya iskeleti üretiminin yüzde 10’unu tek başına karşılayan Çukurova Bölgesi’nde düzenlenen 11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 73 firma ile açılan Fuarda, bölgenin mobilya temsilleri bir araya geldi. Fuarın bölge ekonomisi için çok önemli olduğunu söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “10 yıllık bir tecrübe ile hazırladığımız 11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarımız, bu yıl görkemli bir şekilde açıldı. Fuar boyunca yurt içinde 40 bin, yurt dışından ise 15 ülkeden 200 ziyaretçinin katılmasını bekliyoruz. Fuarımızın bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

    11. Çukurova Mobilya ve Dekorasyon Fuarı görkemli bir törenle açıldı. Açılışa; TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Ayşen İnanıroğlu, Filistin Hebron Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohammed Ghazi Hirbawi, Türkiye Ağaç İşleri Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, MOSİAD Başkanı Rüştü Erikçi, ASO Mobilya Komite Başkanı Ahmet Güldiker, Çukurova Fuarcılık Genel Müdürü Burak İnceoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları, çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

    1 yıldır fuar hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini duyuran TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Bölgedeki yoğun çalışmalarımızın yanı sıra Dünya’da da tanıtım çalışmaları yaparak Fuarımızın adını duyurduk. İsrail, Lübnan, Ürdün, Umman, Filistin, Dubai, Kosova, Bosna Hersek, Hindistan, Özbekistan, Bulgaristan’dan yurt dışı alım heyetlerimizi 6 gün boyunca fuarımızda ağırlayacağız. Fuarımız sadece bölgenin değil Dünya’nın da yakın markajında… Bu yıl 11.sini düzenleyeceğimiz fuarımız; 10 yıllık deneyimin ve tecrübenin birikimi ile zirveye ulaştı. Yüksek bir katılım ve ilgi ile fuarımızı açıyoruz. Fuarımız bölge için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

    11 yılda fuara yaklaşık 700 mobilya firmasının katıldığını belirten Alagöz, yaklaşık 350 bin ilgili tarafından da fuarın ziyaret edildiğini vurguladı. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı’nın sektörün bölgedeki gücünü göstermesi açısından önem taşıdığını belirten Alagöz, “Geçen yıl fuarımızda; 13 ülkeden 180’i yabancı profesyonel ziyaretçi olmak üzere toplam 36.750 yerli ziyaretçi ağırladık. Bu yıl 15 ülkeden 200’ü yabancı profesyonel ziyaretçi olmak üzere yaklaşık 40 bin ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

    Fuarın ihracata katkısına da değinen Alagöz; “Ağustos ayı ihracat rakamları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 artış gösterdi. Geçen sene Ocak-Ağustos dönemine oranla ihracat yüzde 21 oranında artarak 7 milyar 793 milyon dolara çıktı. Bu artış ve ilerleme bölgenin gelecekte de önemli bir Mobilya İhracat Üssü olacağının işareti. Fuarlarımız bu amacın gerçekleştirilmesine yönelik stratejik platformlardır.” diye konuştu.

    3-8 Ekim tarihlerinde TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilerini bekleyen düzenlenen 11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı, 10.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyaret ediliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.