DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    11Sight görüntülü etkileşim telepsikiyatride hastalara güven veriyor

    22.07.2019
    A+
    A-

    Dr. Urness, M. Wass, A. Gordon, E. Tian ve T. Bulger tarafından bağımsız yayıncılık kuruluşu SAGE Journals’da yayınlanan “Telepsikiyatrinin Yüz Yüze Psikiyatri ile Kıyaslanması” başlıklı araştırma raporuna göre bir aylık ruh sağlığı sonuçlarına bakıldığında geleneksel psikiyatri konsültasyonuna kıyasla telepsikiyatrinin çok daha başarılı olduğu belirlendi. Bu alanda hastalarla iletişimde kolaylık ve güven sağlayan 11Sight, dünyada bir ilki gerçekleştirerek tek butonla kapsamlı iletişim çözümleri sunuyor.

     

    2016 yılında Silikon Vadisi‘nde Aleks Göllü, Farokh Eskafi ve Ercan Gümüş tarafından kurulan startup teknoloji şirketi 11Sight; iOS, Android veya web platformları üzerinden ekstra bir uygulama yüklemeye gerek kalmadan herhangi bir kişiyle anında görüntülü bağlantılı kurulmasını sağlayarak bir ilki gerçekleştiriyor. Sağlık kuruluşlarına müşterileriyle iletişimde kolaylık ve yüksek maliyet avantajı sağlayan görüntülü etkileşim platformu 11Sight, telepsikiyatri alanında etkili sonuç veriyor, hasta güvenliği ve gizliliği açısından da en güvenilir çözümü sunuyor.

     

    Telepsikiyatri başarılı sonuç veriyor

    Telepsikiyatri alanında yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaşan 11Sight Türkiye Ülke Müdürü Ercan Gümüş, şu bilgileri veriyor: “Telepsikiyatrinin Yüz Yüze Psikiyatri ile Kıyaslanması başlıklı araştırma kapsamında hastalardan doktorla istişareden önce bir SF-12 sağlık anketi doldurmaları, istişareden sonra memnuniyet anketi yapmaları ve telefonla bir aylık takip SF-12 anketi için başvurmaları istendi. Yanıt veren 62 kişiden 48’i bir ay sonra görüşme için müsait oldu. Telepsikiyatri hastalarının SF-12 öncesi ve sonrası zihinsel sağlıkları kıyaslandığında önemli iyileşmeler gösterdiği, geleneksel görüşme grubunda ise anlamlı bir değişiklik olmadığı belirlendi. Telepsikiyatri hastalarının kişisel bilgileri (%93) ile aynı bilgileri sunabilecekleri, oturumlarından (%96) memnun oldukları ve konuşma becerilerinde rahat oldukları (%85) belirlendi. Bu sonuçların yüz yüze görüşen hastalarda da benzer olduğu görüldü.  Gerek telepsikiyatri gerekse geleneksel yüz yüze psikiyatri hastaları, zihinsel sağlık hizmeti deneyimlerinden memnun kaldıklarını belirtirken, telepsikiyatri hastalarında zihinsel sağlık iyileşmesinin belirgin olduğu görüldü.”

     

    Sistem telepsikiyatriye büyük kolaylık sağlıyor

    11Sight‘ın sunduğu teknolojik yenilikten yararlanmak için telepsikiyatri merkezinin sisteme üye olup 11 butonunu web sitelerine eklemeleri yeterli oluyor. Sağlık merkezinin web sitesine girip 11 butonunu tıklayan hastalar ise anında görüntülü bağlantı kurdukları psikiyatr ya da psikoloğun akıllı telefonu ya da tableti üzerinden görüntülü görüşme yapabiliyor, terapi hizmeti alabiliyor. Kapsamlı iletişim çözümleri sunan 11Sight ile tek tıkla görüntülü arama, sesli arama, mesajlaşma, fotoğraf ve video çekme, ekranda işaretleme yapma ve arama geçmişini görüntüleme imkanları sağlanıyor.

     

    Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda danışanı olan Aba Psikoloji, sağlık alanında 11Sight’ı Türkiye’de kullanmaya başlayan ilk firmalar arasında bulunuyor. Aba Psikoloji Kurucu Ortağı Gamze Sart, sundukları hizmetlere destek sağlayan teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini, 11Sight ile görüntülü etkileşim kurdukları danışanların memnuniyet oranının çok yüksek olduğunu belirtiyor.

     

    Ä°lgili resim

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.