DOLAR 32,6931
EURO 34,7687
ALTIN 2505,022
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    12 kadın maceracı Kaspersky Lab sponsorluğunda Kuzey Kutbu’na gidecek

    12 kadın maceracı Kaspersky Lab sponsorluğunda Kuzey Kutbu’na gidecek
    01.03.2018
    A+
    A-

    Kaspersky Lab ünlü kutup kaşifi Felicity Aston MBE ile yeniden iş birliği yaptı. Aston bu yıl Nisan ayında, 11 kadından oluşan tecrübesiz bir ekibe 10 günlük Kuzey Kutbu yolculuğunda liderlik edecek.

    Aston’ın 2009’daki Kaspersky Commonwealth Antarctic Expedition ve 2011’deki Kaspersky ONE Transantarctic Expedition adlı kutup maceralarına sponsor olan siber güvenlik şirketi, tamamen kadınlardan oluşan ilk Avrupalı-Arap Kuzey Kutbu yolculuğuna da destek olacağını duyrudu.

    Aston ve 7’si Avrupa’dan, 5’i Arap Yarımadası’ndan gelen kadınlardan oluşan ekibi yolculuğa Nisan ayının başında Barneo buz kampından başlayacak. Ekip yaklaşık 10 gün içinde coğrafi Kuzey Kutbu’na varmayı hedefliyor.

    Aston, “Bu yolculuğun amacı yalnızca dünyanın tepesine ulaşmak değil. Aynı zamanda klişeleri yıkmayı, insanların bakış açılarını değiştirmeyi ve yeni görüşler oluşturmayı hedefliyoruz.

    Daha önce Antarktika’ya yaptığım iki yolculuğa destek olan Kaspersky Lab’in bu yolculuğa da destek olması beni çok mutlu etti. Çünkü verdikleri desteğin mevcut statükoyu değiştirme isteklerinden kaynaklandığını biliyorum.” dedi.

    Ekipteki tecrübeli diğer tek isim ise 2013’te Kaspersky 7 Volcanoes Expedition adlı yolculukta bir yıl içinde yedi kıtadaki en yüksek volkan zirvelerine tek başına tırmanan ilk kadın olan Rus dağcılık rehberi Olga Rumyantseva olacak.

    Şirketin Aston ve ekibi gibi ilham verici kadınlara desteğini sürdürmesinden gurur duyduğunu belirten Kaspersky Lab CEO’su Eugene Kaspersky, yolculuğa katılanları karşılamak ve tebrik etmek için Kuzey Kutbu’na uçacak. Eugene Kaspersky, “Benim için kutup macerası yalnızca heyecan verici bir mücadele değil aynı zamanda güçlü bir motivasyon kaynağı. Felicity ve ekibindekiler gibi kararlı ve hırslı insanlar bana ilham veriyor. Onlar ayrıca genç nesiller için de birer rol model. Gençlerin hayatta istediklerinin peşinden gitmelerine yardım ediyorlar.” dedi.

    Kaspersky Lab’in yeni Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkanı Alex Moissev ise, “Mevcut statükoya meydan okuyup yazılımcı, programcı ve siber güvenlik araştırmacısı olan kadınlara dolu bir şirket olarak, daha çok genç kadını kendilerinden beklenmeyeni yapmaları için cesaretlendirmeyi hedefliyoruz. İster Kuzey Kutbu’na ulaşmak ister kod yazmayı öğrenmek veya siber güvenlik uzmanı olmak olsun onlara destek vermek istiyoruz.Farklı ve eşsiz geçmişlere sahip bu 12 maceracı, bize sıradan kişilerin sıra dışı şeyler yapabileceğini hatırlatıyor.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.