DOLAR 32,3859
EURO 35,0259
ALTIN 2323,859
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    12. Mücevher Tasarım Yarışması’nın jürisi ünlü isimlerden oluşuyor

    12. Mücevher Tasarım Yarışması’nın jürisi ünlü isimlerden oluşuyor
    30.12.2019
    A+
    A-

    Bu yıl “kadın” ana temasıyla 12’ncisi düzenlenen Mücevher Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu. Başvuru tarihi 25 Aralık’ta sona eren ve 293 adet başvuru yapılan yarışmanın jürisinde Kısmet by Milka’nın kurucusu Milka Karaağaçlı, 16.10’un kurucuları İdil Aksoy ve İrem Boza gibi isimler yer alıyor.

    Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 12’nci kez düzenlenen Mücevher Tasarım Yarışması’nda başvuru dönemi, 25 Aralık gecesi sona erdi. Bu süreçte başvuruları ilk kez 9 Ocak’ta değerlendirecek olan jürinin üyeleri de belirlenmiş oldu.

    Jüri’de Ünlü İsimler Göze Çarpıyor

    12. Mücevher Tasarım Yarışması’nın bu yılki jürisinde Lema Mücevherat’ın ortağı Adem Kurtulmuş, Kısmet by Milka’nın kurucusu Milka Karaağaçlı, Molu Mücevher’in sahibi İlhan Molu, Marmara Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Bölüm Başkanı Leyla Ulusman, Mücevher Zanaatkarı Oskiyan Baloğlu, Rotahane Kurucusu Pervin Ersoy ile 16.10’un kurucuları İdil Aksoy ve İrem Boza yer alıyor.

    Kadın ve Tasarım: Hem Öz Hem Töz…

    Bu yılki teması “Kadın” olan yarışma, insanın sosyal ve kültürel olarak varlığının iki yapıtaşı olan kadın ve tasarımı bir araya getiriyor. Kadın ve tasarım, birbirinden uzak görünen iki ayrı kavram olsa da kadının aile ve toplumun, dolayısıyla insan yaşamının temelini oluşturması gibi yazıdan mimariye, dilden ticarete insan düşünce ve yetisinin ürünü olan her şeyin temelinde de tasarım yatıyor.

    12. Mücevher Tasarım Yarışması’nın finali, 20 Mart 2020, cuma akşamı gerçekleştirilecek. Yarışma kapsamında birincilik ödülü 75 bin TL, ikincilik ödülü 20 bin TL ve üçüncülük ödülü de 5 bin TL olarak belirlendi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.