DOLAR 32,5694
EURO 34,7731
ALTIN 2491,659
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    14 Ekim Dünya Standartlar Günü’nde Kilim uyarıyor: Sağlığınız için standartları uygulayan markaları tercih edin

    14 Ekim Dünya Standartlar Günü’nde Kilim uyarıyor: Sağlığınız için standartları uygulayan markaları tercih edin
    14.10.2019
    A+
    A-

    Artan küreselleşme ve rekabetle birlikte, üretim altyapısını oluşturan standartların önemi de arttı. Üretimde standardizasyonu yakalayan markalar ise günü artıda bitiriyor. Türkiye’nin en önemli aynı zamanda da ikinci büyük mobilya ihracatçısı durumunda bulunan Kilim Mobilya, TSE ve tanımlanmış standartlarla iş süreçleri yönetiyor. Kilim Mobilya, yönetim sistemi belgesinin yanı sıra 20 adet TSE ürün yönetim sistemi belgesine sahip. Ayrıca mobilyalarında sağlığa zararlı kimyasalların olmadığını gösteren E0 Formaldehit Emisyon Belgesi almış ilk ve tek marka.

    Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (European Foundation for Quality Management) tarafından geliştirilen ve EFQM Mükemmellik Modeli ile tüm iş süreçlerini yürüten Kilim Mobilya, her yıl 14 Ekim’de kutlanan Dünya Standartlar Günü’nde güvenli alışveriş için standartlara uygun markaların tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

    Kayseri’de 4 üretim merkezi bulunan, Türkiye’de 170, yurt dışında ise 31 mağazası ile hizmet veren Kilim Mobilya, 44 ülkeye ise ihracat yapıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin ikinci büyük mobilya ihracatçısı durumunda bulunan Kilim Mobilya, başarısını iş modeline ve standartlara uygun çalışma ve üretim biçimine borçlu. Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin, yönetim sistemi belgelerinin yanı sıra 20 tane de TSE ürün yönetim sistemi belgesine sahip olduklarını söyledi.

    E0 belgesine sahip ilk marka Kilim Mobilya

    İş sağlığı ve güvenliği, kalite yönetimi, müşteri memnuniyeti, çevre yönetimi ve sağlıklı mobilya kategorilerinde belirlenen bütün standartlara uygun şekilde üretim ve çalışmalar yaptıklarını dile getiren Şahin, E0 Formaldehit Emisyon Belgesi’ne sahip ilk ve tek marka olduklarını da ifada etti. E0 normunun, mobilya üretiminde kullanılan malzemenin insanların bağışıklık sistemine uygun, sağlıklı, güvenilir ve mümkün olan en düşük formaldehit oranına sahip olduğunu gösterdiğini aktaran Şahin, sağlık ve güvenlik markanın en hassas olduğu konular olduğunu kaydetti.  TSE ve tanımlanmış standartlarla iş süreçlerini yürüttüklerini anlatan Şahin, sahip oldukları bazı belgeleri şöyle sıraladı: S-EN-ISO 9000-9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS-EN-ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti, TS-EN-ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Standardı, TS-EN-ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi.

     ‘Dünyada ilk defa ‘MÜŞTERİ DOSTU KURULUŞ’ belgesi alan firmayız’

    Kilim Mobilya’nın “kalite” parametresinde sahip olduğu standartlar ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan memnuniyetten ötürü defalarca ödüllendirildiğini de anlatan Şahin, “Sektörümüzde birçok ilkler ve yenilikler gerçekleştirdik. Sektörel rekabet gücünü destekleyerek, ticari gücünü artıran ve hizmet kalitesi standartları oluşturmaya yönelik projeler kapsamında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile birlikte, yurt içi ve yurt dışı bayilerinde, Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ) onaylı, ‘Müşteri Dostu Kuruluş – MDK’ ve ‘Müşteri Dostu Marka – MDM’  belgeleri ile sektörde dünyada ilk defa MÜŞTERİ DOSTU KURULUŞ belgesini alarak önemli bir başarıya imza attık. Ayrıca Türk mobilya sektöründe insan sağlığına verdiğimiz önemi bir kez daha kanıtlayarak E0 normlarında mobilya üreten ilk marka olduk. Bu ilkler bizim için çok önemli” diye açıkladı.

    Bu yıl Ticaret Bakanlığı tarafından 22.si düzenlenen geleneksel Tüketici Ödülleri kapsamında “Müşteri Memnuniyetini İlke Edinen Firma” ödülü aldıklarını da aktaran Şahin, 2018 yılında Frankfurt’ta düzenlenen 32. Uluslararası Mükemmellik ve Kalite Zirvesi’nde de “Uluslararası Mükemmellik ve Kalite Ödülü” aldıklarını söyledi.  

    ‘Toptan kalite yönetimine odaklandık’

    Markanın vizyonu doğrultusunda değişime ve gelişime odaklandıklarını söyleyen Şahin, “Gerek iş süreçlerimizde teknolojik alt yapı desteğini artırarak, gerekse kurumsal yönetim çerçevesinde yenilikleri takip ederek sektörümüzde ‘ilkleri’  ve ‘enleri’  gerçekleştirme yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. AR-GE merkezimiz ile birlikte ortak hareket ederek kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı TUBİTAK destekleri ile projelerimizi artırmayı hedefliyor, eğitimin önemini her zaman ön planda tutarak paydaşlarımızla toplam kalite yönetimi yolculuğumuza odaklanıyoruz” diye konuştu.  

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.