DOLAR 32,5308
EURO 34,8042
ALTIN 2432,854
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    14. İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları Ödülleri sahiplerini buldu

    20.11.2018
    A+
    A-

    İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği İMMİB tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen “İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları” ödül töreni, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB), İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği (TET) ortaklığında, Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu desteğiyle 16 Kasım 2018 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 4 ana kategoride yarışan 383 proje arasında 34 proje ödüle layık görüldü ve toplam 220 bin TL para ödülü verildi.

    İKMİB, İDDMİB ve TET ortaklığında bu yıl 14’üncüsü gerçekleşen “İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları” ödül töreni “Türkiye Tasarım Haftası” kapsamında 16 Kasım 2018 Cuma günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ödül törenine İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil PelisterİDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, TET Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavaklıoğlu, İMMİB Genel SekreteriArmağan VurduEndüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkanı Sertaç Ersayınile başvuru sahipleri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

    “Tasarımlar ülkemize yeni markalar kazandıracak”

    Ödül töreninde konuşan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, şimdiye kadar ödül kazanan tasarımların çeşitli ünlü firmalarca ürün haline getirilip on binlerce satılmış olmasına dikkat çekerek, inovasyonun ve markanın önemine değindi. Pelister konuşmasında şunları söyledi: “Sizin birbirinden kıymetli fikirlerinizin ürünü olan tasarımlarınız ülkemiz ekonomisi için bir inovasyon kaynağı oluyor. Marka olabilmenin en mühim aşaması ise tasarımdır. İşte sizin bu değerli tasarımlarınız hem ülkemize yeni markalar kazandıracak hem de aynı zamanda var olan markalarımıza yeni değerler katacaktır. “

    4 Kategoride 220 Bin TL Ödül Verildi

    İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmalarına bu yıl 383 proje başvurusu yapıldı. “Metalden Mamul Mutfak Eşyaları”, “Plastikten Mamul Temizlik Ürünleri”, “Yaş Alan Nüfusa Yönelik Sağlık Ürünleri” ve “Konsept 2018: Metalden Mamul Dış Mekân Pişirici Ürünler ve Aksesuarları” olmak üzere 4 ana kategoride öğrenci ve profesyonel alt kategorilerinde yarışan projelerde, profesyonel kategoride birinciler 15 bin lira, ikinciler 10 bin lira, üçüncüler 7 bin lira ve mansiyon alanlar ise 4 bin lira para ödülü kazandı. Öğrenci kategorisinde ise birinciler 7 bin lira, ikinciler 5 bin lira, üçüncüler 3 bin lira ve mansiyon alanlar ise 2 bin lira para ödülü kazandı. Toplamda 220 bin TL tutarında para ödülü verildi.

    Yurtdışı Eğitim Bursu Ödülü

    İlki 2005 yılında düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları’nda bugüne kadar toplam 38 tasarımcı yurtdışı eğitim bursundan faydalandı. Bu yıl da dereceye giren 4 tasarımcı Ticaret Bakanlığının sağlamış olduğu yurtdışı eğitim bursu imkanından yararlanacak.

    İKMİB’den Yurtdışı Fuarlara ve Uluslararası Yarışmalara Katılım Ödülü

    Yarışmalarda birinci olan tasarımcıların tüm masrafları İKMİB tarafından karşılanarak yurtdışında prestijli fuarlarda konuk edilecek. Ayrıca dereceye giren tasarımcıların ödüllü projeleri ile katıldıkları “Uluslararası Tasarım Ödülleri”nin katılım masrafları 500 Euro’ya kadar İKMİB tarafından desteklenecek. Yarışmanın kazanılması durumunda ise Ödül Töreni’ne katılım için 1000 Euro’ya kadar konaklama, ulaşım ve vize masrafları yine İKMİB tarafından karşılanacak.

    Tasarım Tescili Ödülü

    Öğrenci kategorilerinde dereceye giren tasarımcıların ödül kazandıkları projelerinin tescil, faydalı model veya patent masrafları, ilgili ödeme belgelerinin İKMİB’ ibrazına istinaden 1000TL’ye kadar desteklenecek.

    42 Tasarımcı Yurtdışı Eğitim Bursundan Yararlandı

    İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları’na 2005 yılından bugüne kadar toplam 4 bin 500 proje başvurusu kabul edildi. Toplam 450 proje ödüle layık bulundu. Bugüne kadar toplam 42 tasarımcı yurtdışı eğitim bursundan faydalandı.

    34 Proje Sahibi Ödüllerine Kavuştu

    • Metalden Mamul Mutfak Eşyaları Kategorisi
    • Profesyonel Kategorisi Kazanan Tasarımcılar
    • 1.’lik ödülü: “Tantunimaker“ isimli “tantuni makinesi” tasarımı ile “İrem Ezgi Çatal-Ece Çınar”
    • 2.’lik ödülü: “Gravity” isimli “tıkanmayan tuzluk-biberlik” tasarımı ile “Faruk Yılmaz”
    • 3.’lük ödülü: “Oli” isimli “termos” tasarımı ile “Barış Bumin-Abdulkadir Uruç-Sayit Alişan”
    • Mansiyon ödülü: “Slonut“ isimli “kartuşlu buhar tutucu tencere” tasarımı ile “Atıl Kızılbayır”
    •  
    • Öğrenci Kategorisi Kazanan Tasarımcılar
    • 1.’lik ödülü: “Kıvam“ isimli “tava kapaklı tencere” tasarımı ile “Melih Öz”
    • 2.’lik ödülü: “Asela” isimli “kesme tahtası” tasarımı ile “Öyküm Toprak”
    • 3.’lük ödülü: “Hemdem” isimli “zamanlayıcılı demlik” tasarımı ile “Ayşenur Aydemir-Başak Emirhanoğlu”
    • Mansiyon ödülü: “Traviol“ isimli “mantı kapama aleti” tasarımı ile “Serhat Ünlü”
    • Plastikten Mamul Temizlik Ürünleri Kategorisi
    • Profesyonel Kategorisi Kazanan Tasarımcılar
    • 1.’lik ödülü: “Pelikan” isimli “tuvalet fırçası” tasarımı ile “Savaş Onur Eroğlu”2.’lik ödülü: “Minio” isimli “tezgah üstü çöp kovası” tasarımı ile “TahsinEmre Eke”3.’lük ödülü: “Hijyen” isimli “diş fırçalık” tasarımı ile “Çağatay Akça”1. Mansiyon ödülü:“Elepoo“ isimli “çocuklar için çok amaçlı banyo seti”tasarımı ile “Beste Görkey-Cansu Tuzcu”2.Mansiyon ödülü: “Wind“ isimli “ayakkabılar için koku giderici saklamamandalı” tasarımı ile “Fatih Batur”
    • Öğrenci Kategorisi Kazanan Tasarımcılar
    • 1.’lik ödülü: “Maksil“ isimli “makyaj temizleme kiti” tasarımı ile “Başak Emirhanoğlu”2.’lik ödülü: “Temiz Kova” isimli “çoklu temizlik kovası” tasarımı ile “Begüm Güngör”3.’lük ödülü: “Silsüpür” isimli “temizlik mopu” tasarımı ile “Ayşe Selin Yağsan”Mansiyon ödülü: “Rombik“ isimli “doğa dostu diş fırçası” tasarımı ile “Murat Yavuz Özbek”
    • Yaş Alan Nüfusa Yönelik Sağlık Ürünleri Kategorisi
    • Profesyonel Kategorisi Kazanan Tasarımcılar
    • 1.’lik ödülü: “Sade İletişim Cihazı” isimli “hatırlatıcı telefon” tasarımı ile “Aybars Şenyıldız”2.’lik ödülü: “Yaşkaç” isimli “elektrikli egzersiz aleti” tasarımı ile “Aykut Koç”3.’lük ödülü: “Orbit” isimli “duyusal hatırlatma cihazı” tasarımı ile “Cemal Çağlar Bektaş”1. Mansiyon ödülü: “Healt Monitor“ isimli “sağlık takip sistemi” tasarımı ile “Burak Şahin-Aslıhan Tokat-Denizhan Arda”2.Mansiyon ödülü: “I-bubble“ isimli “akıllı göz damlası dispanseri” tasarımı ile “Berk Kaplan-Hande Aydoğan”
    • Öğrenci Kategorisi Kazanan Tasarımcılar
    • 1.’lik ödülü: “Gluco“ isimli “diyabet hastaları için iğnesiz-kompakt sağlık takip cihazı ” tasarımı ile “Gizem Karataş”2.’lik ödülü: “Albi” isimli “Alzheimer bilekliği” tasarımı ile “Ahmet Hikmet Atalay”3.’lük ödülü: “SME” isimli “şeker ölçüm cihazı” tasarımı ile “Emre Yeşim”Mansiyon ödülü: “Diyaband“ isimli “mobil diyaliz makinesi” tasarımı ile “Cansel Sunay”
    • Konsept 2018: Metalden Mamul Dış Mekân Pişirici Ürünler ve Aksesuarları Kategorisi
    • Profesyonel Kategorisi Kazanan Tasarımcılar
    • 1.’lik ödülü: “Pocket Grill” isimli “taşınabilir ızgara” tasarımı ile “Burak Şahin-Aslıhan Tokat-Denizhan Arda”2.’lik ödülü: “Köz Mısır” isimli “mangalüstü közleme aksesuarı” tasarımı ile “Anıl Ercan”3.’lük ödülü: “Artı Grill” isimli “portatif ve kompakt mangal seti” tasarımı ile “Merve Adak”Mansiyon ödülü: “Absorber” isimli “barbekü koku emme aparatı” tasarımı ile “Ali Shojaei”
    •  
    • Öğrenci Kategorisi Kazanan Tasarımcılar
    • 1.’lik ödülü: “Feast“ isimli “çok amaçlı barbekü” tasarımı ile “Seher Naz Ayhan-Halil Arıkan”
    • 2.’lik ödülü: “OD ” isimli “dış mekan pişirme seti” tasarımı ile “Berk Şahin”
    • 3.’lük ödülü: “Curv” isimli “mangal” tasarımı ile “Birçem Güler”
    • Mansiyon ödülü: “Keyf-i Mangal“ isimli “barbekü servis elemanı” tasarımı ile “Ayşenur Aydemir-Başak Emirhanoğlu”
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.