DOLAR 32,5395
EURO 34,9858
ALTIN 2422,467
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
    14.07.2018
    A+
    A-

    İTO Başkanı Avdagiç: “15 Temmuz’da sahneye çıkıp hainlere hak ettikleri dersi veren bu ülkenin yiğit ve cesur insanları gibi hepimiz, fert fert, her an tetikte, her an vatan nöbetinde olmak zorundayız.”

    – “Elimiz işte, gözümüz ufukta… Türkiye’nin ekonomik cephesinde de nöbetteyiz. Her günü 15 Temmuz, her yeri Şehitler Köprüsü bilmek zorundayız.”

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Millet olarak hiçbir zaman rehavete kapılmadan, Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen, halkın iradesi üzerine irade koymak isteyenlere karşı her an tetikte olmak zorundayız” dedi.

    Avdagiç, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

    Şekib Avdagiç, şunları kaydetti:

    “Türk milletinin bağımsızlığına ve istiklaline gölge düştüğü anlarda, Türk milletinin karakterinde her daim var olan üstün cesaret ve kahramanlık devreye girer.

    En son Milli Mücadele’de gördüğümüz bu ruh Türkiye’yi parçalayıp küçücük bir ülke haline getirmek isteyenlere karşı şahlanmıştı. Ancak geçen yüz yıllık zaman gösterdi ki, Türkiye’nin düşmanları her zaman iş başındadır. Bu kez kendilerine milletin en çok değer verdiği dini ve milli hisleri de paravan olarak kullanan yerli işbirlikçiler bulmuşlardır.

    Ancak üstün basiretiyle Türk Milleti bunu görmüş, hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini, canı pahasına püskürtmüştür. Püskürtmekle kalmamış tarihin çöplüğüne doğru fırlatmıştır.

    Bu halk, 15 Temmuz’da ülkesine sahip çıktı, devletine sahip çıktı, meclisine sahip çıktı, seçilmiş hükümete sahip çıktı, Türkiye’yi yeni bir yüzyıla taşıyan seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı.

    Ancak, şunu unutmamalıyız ki, ‘Su uyur, düşman uyumaz.’ Millet olarak hiçbir zaman rehavete kapılmadan, Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen, halkın iradesi üzerine irade koymak isteyenlere karşı her an tetikte olmak zorundayız. 15 Temmuz’da sahneye çıkıp hainlere hak ettikleri dersi veren bu ülkenin yiğit ve cesur insanları gibi hepimiz, fert fert, her an tetikte, her an vatan nöbetinde olmak zorundayız. Elimiz işte, gözümüz ufukta… Türkiye’nin ekonomik cephesinde de nöbetteyiz. Her günü 15 Temmuz, her yeri Şehitler Köprüsü bilmek zorundayız.

    Buradan dosta düşmana ifade etmek isterim ki, İstanbul Ticaret Odası, bu vatan nöbetinin en güçlü parçası olarak her an vazife başında, her an tetiktedir. Türkiye’nin seçilmiş lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız.

    Bugün Türkiye, ekonomik, siyasi ve vicdani değerlerin yan yana yükselebildiği bir başarı hikâyesinin dünyadaki en açık adresi olmayı başarmıştır. İş dünyası olarak bizler, ülkemizin gücüne güç katmak için var gücümüzle üretmeye, dünyaya açılmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Biz de 15 Temmuz şehitlerine layık olabilmek için ekonomik destanlar yazacağız.

    Bu şanlı direnişin ikinci yıl dönümünde, tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla ve hürmetle selamlıyorum.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.