DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    15. Uluslararası İMOB Fuarında Vali Yerlikaya’dan zanaate destek

    15. Uluslararası İMOB Fuarında Vali Yerlikaya’dan zanaate destek
    22.01.2019
    A+
    A-

    Yerli mobilya üretiminin merkezi MODOKO, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından düzenlenen CNR İMOB – 15. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda yerini aldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katıldığı mobilya fuarında, mobilya sektörü değerlendirmelerindeki son konuşması büyük ilgi gördü.  Ali Yerlikaya konuşmasında; “İstanbul’da Ümraniye, Modoko gibi üretim ve zanaat merkezlerine yakın endüstri ve meslek liselerini bir an evvel hayata geçirmeye ihtiyacımız var. Bu konuda valilik adına gelecek her projeye destek vereceğimi ve hayata geçireceğimi bilmenizi isterim. Mesleki eğitim alacak tüm çocuklarımızın birinci velisi Modoko ustaları olsun.” ifadelerine yer verdi.

     Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Mobilya Fuarı’na birbirinden değerli isimler katıldı. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik gibi isimlerin katılımı sonrasında açılış töreni başladı. Törende sektör adına liderlik yapan Ahmet Güleç ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, mobilya sektörüne damga vuracak değerlendirmelerde bulundular.

    İlk olarak MOSFED Başkanı Ahmet Güleç açılamasında şu başlıklara yer verdi: “

    “Öncelikle sektörümüz adına dünyada 179 ülkeye Türk mobilyası gönderen ilk ülke olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu başarının temelinde en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki istikrarlı devlet politikasının ve Sayın Cumhurbaşkanlığımızın iş dünyası ile diyalog anlayışının eseridir. Meslektaşlarımın çalışkan ve müteşebbis ruhu da bu başarının temelini oluşturmaktadır. Türkiye için mobilya üretmek neden önemlidir? Çünkü ülkemizin her şehrinde her kasabasında mobilya üretebiliyoruz. Yüzde yüz istihdam sağlayabiliyoruz. Bölgesel kalkınmada öncü aktörüz. Bütün dünyada tekstil, demir çelik, cam gibi sektörlerin müşterisiyiz. Yaklaşık 20 sektörü geliştiren bir lokomotif gücümüz var. Özellikle yerli kaynakları kullandığımız için yerli ve milli bir iş yaşıyoruz. Mobilya bir yaşam öyküsüdür. Türk mobilyasının ihracatını arttırdıkça tük kültürünü de dünyaya tanıtıyoruz. Bu çerçeveden bakınca mobilya sektörü dünyada akıncı birliğidir. Bugün 13. Büyük üretici ülkesiyiz. En yakın sektörüz. Türkiye’nin dünyadaki mobilya arenasında ilk beşe gireceğinden kuşku duymuyorum. Sizin huzurunuzda Türk mobilyacılarına sizin huzurunuza teşekkür ediyorum” açıklamalarına yer verdi;

    “Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle; açıklamasında şu başlılara yer verdi: “Halısıyla, mobilyasıyla, tekstiliyle tüm sektörlerin bir arada doğru etkileşim kurmasıyla hedeflediğimiz tüm hayalleri gerçeğe dönüştürmeye çok yaklaştık. Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak İTO, İSO olmak üzere sektörlerimizin yanında. Sizler işinizi aşkla, sevgiyle yaptığınız zaman bu başarıdır. Bugüne kadar gelmemizin temelidir. Bu fuarın emek veren tüm sektör duayenlerine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

    İstanbul Valisi Ali Yerlikaya; “Bizim ihracat kalemlerimiz ülkelere göre değişiyor. Burada devreye tasarım ve arge gücü giriyor. Bugün dünyada ilk 4 e giren fuar bilin ki İstanbul Fuarıdır. Biz artık ARGE ve tasarıma önem vermek zorundayız. Bugüne kadar 16 ARGE merkezi olduğunu öğrendik. Bu merkezlerin sadece 2’si İstanbul’dadır. Dolayısıyla dünya fuarlarını izleyip gönül gözüyle, akıl emeği ile bakıp Türk Mobilya Zanaatkârlarıyla el ele yürüyerek, eğitim ve hükümetin desteği ile başarıya ulaşacağımıza şüphe duymuyorum. İstanbul mobilyada öne çıkan şehirlerimizden biridir. Bu konuda çok çalışmamız ve kurumsallaşmamız için, Modoko, Ümraniye gibi üretim merkezlerine yakınlıktaki endüstri meslek liselerinin, mobilya ve tasarımın odağında artacağını temenni ediyorum. Genç nüfus sayımız gün geçtikçe artıyor. Valilik, Milli Eğitim, Modoko gibi yapıların desteği ve projeleriyle süratle bir araya gelip sizin beğendiğiniz mimari tasarıma sahip okulları, 2019 eğitim öğretim yılına yetiştirmeye ben kendi adıma hazırım. Bu kategoride an az 20 lise yapılması gerekmektedir. Birlikte el ele verip bunu hayata geçireceğimize inanıyorum. Öyle bir hale getirelim ki çırak, kalfa yetiştirmek için yaz tatili, sömestr tatili, hafta içi dersleri de dahil olmak üzere her çocuğumuzun birinci velisi Modoko ustaları olsun. Ben destekçiyim. Aynı maliyete sahip mobilyaların öne çıkması mümkündür. Tasarımcıyı bilinir hale getirmeliyiz. Endüstri meslek liselerinin yanında geleceğe ümitle bakabilmeleri için daha büyük bir özveri ile çalışmalıyız.”

    MODOKO Hakkında;

    1969’da kurulan Türkiye’nin en seçkin mobilyacılar sitesi MODOKO’ da 150.000 m2 alanda 350 önemli mağaza bulunmaktadır.  Her tarzda mobilya üreten ve kişiye özel tasarım yapan birçok firmayı da bünyesinde bulundurarak yaşam alanlarını daha ‘özel’ kılan MODOKO, doğrudan 5.000, dolaylı olarak 35.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.