DOLAR 32,5969
EURO 34,8686
ALTIN 2494,318
BIST 9579,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    181 yaşındaki Çınar toprağa tutundu

    181 yaşındaki Çınar toprağa tutundu
    13.05.2018
    A+
    A-

    İstanbul’da geçen sene yaşanan fırtına nedeniyle yıkılan tarihi Çengelköy Çınarı toprağa tutundu ve yeniden yeşermeye başladı. Afetten hemen sonra yoğun bakıma alınan 181 yaşındaki Çınar Ağacı filizlenerek iyileşme sürecini tamamladı.

    Geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul’da yaşanan afet sonrasında devrilen Çengelköy İskele Meydanındaki tarihi Çınar Ağacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yoğun bakıma alınmıştı. Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün sürdürdüğü tedavi olumlu sonuçlandı. Yaklaşık 1 yıldır bakımı süren 181 yaşındaki tarihi Çınar Ağacı toprağa tutunarak vatandaşları gölgesinde serinletmeye devam edecek. Fırtınadan devrildiğinde, ağacın tutmayacağı ve çürüyeceği iddia edilmişti.

    Tarihi Çınarın tedavi sürecinde; öncelikle ağacın yükünü hafifletebilmek için tepe ve yan dalları budandı ağaç küçültülmüştü. Kökler, hava almaması için keçe ile kapatılmış, ardından kırılma sonucu tahrip olan köklerde restorasyon çalışması yapılmıştı. Vinçle ayağa kaldırılan Tarihi Çınar için geçici destek çalışması da yapılmıştı. Köklerinin güçlendiği ve kendi başına ayakta durabileceği belirlendi. Yapılacak incelemelerden sonra yapılan destekler kaldırılabilecek.

    İstanbul’da geçen sene yaşanan fırtınada 2.118 ağaç devrilmiş, 2.500 ağacın dalları kırılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, devrilen 2.118 ağacın yerine 4.236 ağaç dikim yapmayı planlamıştı. Çalışmalar sonucunda 2.120 ağacın dikimi tamamlandı. Dikim çalışmaları devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.