DOLAR 32,4794
EURO 34,9418
ALTIN 2436,421
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    1918-1922 arasındaki Mütareke döneminde İstanbul’da kurulmuş olan bir dernektir?

    1918-1922 arasındaki Mütareke döneminde İstanbul’da kurulmuş olan bir dernektir?
    04.12.2020
    A+
    A-

    1918-1922 arasındaki Mütareke döneminde İstanbul’da Tombalacılarla Mücadele Derneği kuruldu.

    TOMBALACILARLA MÜCADELE DERNEĞİ HAKKINDA BİLGİ
    Mütareke döneminde Rusya’daki Bolşevik rejiminden kaçan Beyaz Ruslar ve Wrangel ordusu İstanbul’a sığındı.
    Beyaz Rus ordularıyla birlikte kaçan Rus aristokrat ve zengin tabaka İstanbul’a sığınmışlardır. Ülkelerinden
    kaçarak dünyanın çeşitli yerlerine dağılan Rus mültecilere, çarlık yanlısı Beyaz Ordu mensubu olmaları nedeniyle Türkiye’de “Beyaz Ruslar” adı verilmiştir.
    BEYAZ RUSLAR
    1921 yılında sayıları 150 bini bulan Beyaz Ruslar, İstanbul için alışık olunmayan kültürel alışkanlıklar getirirler. Fuhuş, kumar ve uyuşturucu kullanımı alabildiğine artarken, sefalet ve sefahat İstanbul’da hayat tarzı halini alır. Açtıkları Rus lokantaları, bar, pavyon, müzikhol ve kafeşantan gibi eğlence sektörünü ellerine geçirmişler, bu gibi yerlerde konsomatris olarak görev yapan Rus kadınlar aynı zamanda hayat kadını olarak çalıştılar. Türk erkeklerinin Rus kadınlarıyla fuhşa yoğun ilgi göstermesi üzerine şehirde fuhuş kontrolden çıktı.
    Kumar ve şans oyunlarının oynandığı kulüp sayısı da bu dönemde 400’ü aştı. Kahvehane ve eğlence yerlerinde Rus kadınları tarafından yapılan tombalacılıkla binlerce erkek soyulunca tombalacılığı ortadan kaldırmak amacıyla 1921 yılında Tombalacılarla Mücadele Derneği kuruldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.