DOLAR 32,5287
EURO 34,9292
ALTIN 2424,362
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    1919’dan 2019’a Renkler Seramik Sergisi

    1919’dan 2019’a Renkler Seramik Sergisi
    25.02.2019
    A+
    A-

    Renkler Seramik Grubu 2015 yılında ilk sergisini gerçekleştirmiştir, bugüne kadar büyüyerek bir seramik sanatı etkinliği olarak süregelmektedir. Bir araya gelen akademik ve serbest çalışan seramik sanatçıları belirledikleri ortak temayı özgün yorumlarıyla, yılda iki kez farklı şehirlerde sergileyerek izleyicilerle buluşturmaktadır.

    Renkler Seramik Grubu, içinde bulunduğu çağın ve coğrafyanın sanatçılarına ortak hareket noktası bulmuş, kavram ve düşüncenin seramik ifadesi için yeni bir alan açmıştır. Seramik sanatı adına yapılan bu özverili birlikteliğin çalışmaları Türkiye’de ilk kez rutin olarak devam eden bir etkinliği oluşturmaktadır. Gruba katılan sanatçı sayısının her geçen gün yükselmesi ve temalı çalışmalar yapılıyor olması da kurulan sergilerin tinsel-düşünsel etkisini ve sanatçılar arasındaki titreşimi de çok boyutlu olarak arttırmıştır. Her yeni serginin dinamik yapılanması hem izleyenler hem sanatçıları için sergi salonunun duvarlarını aşan ve yaşamı genişleten yeni bir enerjiyi oluşturmaktadır.

    Akademililer Sanat Merkezi’nde 23 Şubat’ta sanatseverlerle buluşacak olan serginin, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yüzüncü yılı olması nedeniyle “1919’dan 2019’a” temasını taşımaktadır. Yirmi beş seramik sanatçısının eserlerinin yer alacağı sergi 16 Mart 2019 tarihine kadar izlenebilir.

    Sergide eserleri sergilenen sanatçılar; Ayşe Canbolat, Berrin Kayman, Betül Karakaya, Burcu Öztürk Karabey, Canan Gürel Ak, Ece Kanışkan, Fatih Karagül, Füsun Çövenoğlu, Hakan Ergun, Hale Figen, Halil İbrahim Çakır, Hasan Şahbaz, Hülya Sözer, İ. Vefa İrdelp, Kadir Ertürk, Kamuran Ak, Leyla Kubat, Meliha Çoşkun, Özlem Sarnıç, Pınar Genç, Sadettin Aygün, Senanur Gündoğdu Dodevski, Serap Ünal, Soner Genç, Ziya Yekta Özkan.

    Açılış: 23 Şubat 2019, saat 18.00
    Sergi: 23 Şubat – 16 Mart 2019

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.