DOLAR 32,3148
EURO 35,1197
ALTIN 2292,803
BIST 9052,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2 milyar dolarlık dönüşüm planı

    2 milyar dolarlık dönüşüm planı
    16.02.2017
    A+
    A-

    Yılda 250 bin konutun yenilenmesi planlanan İstanbul’da kentsel dönüşüm sürecine bir marka daha dahil oldu. 550 milyon lira değerinde proje için düğmeye basan Mint, 15 yılda 2 milyar dolarlık iş hacmi yaratmayı hedefliyor.

    Kentsel dönüşümle sadece binaların değil, sokaklar ve mahallelerin de dönüşümünü yapma hedefiyle yola çıkan MİNT, öncelikle Şişli, Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinin önemli bir kısmını içine alan Büyükdere Caddesi ile Haliç-Cendere arasında kalan metro veya metrobüs gibi toplu taşıma akslarına yakın bölgelerde proje geliştirecek. Nef’in patronu Erden Timur’un yüzde 8 hissesine sahip olduğu şirketin yüzde 52’si, aynı zamanda MİNT Yönetim Kurulu Başkanı da olan Sefer Altıoğlu’ya ait. MİNT’in hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Sefer Altıoğlu, İstanbul’da 1,5 milyon konutun dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirterek, MİNT olarak hedefledikleri bölgelerde yılda ortalama 750 civarında konut üretimi yapacaklarını kaydetti.

    1.500 KİŞİYE İSTİHDAM
    Önümüzdeki 15 yıl içerisinde 11 bin konutu dönüştürerek 2 milyar dolarlık bir iş hacmi oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Sefer Altıoğlu; bu rakamın, faaliyet gösterdikleri bölgelerdeki dönüşüme girmesi gereken konut sayısının tahmini olarak yüzde 10’una tekabül ettiğini söyledi. Bu dönemde 1.500 kişiye sürekli istihdam imkânı sunacaklarını belirten Altıoğlu, bu seneki istihdam hedeflerinin 800 olduğunu sözlerine ekledi. Cari açığın inşaat maliyetlerini bozduğunu ifade eden Altıoğlu “MİNT olarak kentsel dönüşüm projelerimizde mümkün olan maksimum seviyede yenilenebilir enerji sistemlerini kullanıp cari açığın azaltılmasına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

    BU YIL 7 PROJE YAPACAK
    Geçen yıl güneş enerjisinden faydalanarak yaptıkları ilk proje olan MİNT Kâğıthane’de yoğun bir talep gördüklerini söyleyen Altıoğlu, 2 ay gibi kısa bir sürede satışını, bir yıl gibi kısa bir sürede ise inşaatını tamamladıklarını ifade etti. Bu yıl içerisinde “Yeni Nesil Şehir Apartmanları” konseptiyle hayata geçirecekleri MİNT Çağlayan, MİNT Şişli ve MİNT E-5 olmak üzere 3 projenin ruhsatının hazır olduğunu belirterek “Yine bu yıl içinde ruhsat aşamasında olan ve anlaşmalarını yaptığımız 4 projemizle birlikte toplam 7 projemizin yatırım değeri 550 milyon lirayı bulacak” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.