DOLAR 32,4857
EURO 34,7938
ALTIN 2496,208
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2017 Erciyes Snowboard Dünya Kupası’nın favori isimleri Sobolev ve Ledecka

    2017 Erciyes Snowboard Dünya Kupası’nın favori isimleri Sobolev ve Ledecka
    03.03.2017
    A+
    A-

     

    2016 Snowboard Dünya Kupası’nda şampiyon olan Rus sporcu Andrey Sobolev ve Çek Cumhuriyetli Ester Ledecka, 2017 yılının da en güçlü şampiyon adayları…

    Türkiye tarihinde ilk kez 2016 yılında Erciyes’te yapılan Snowboard Dünya Kupası ikinci kez 4 Mart 2017 Cumartesi günü yine Erciyes’te yapılacak. Olimpiyatlardan sonra en önemli kış spor müsabakası olarak bilinen ve Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen ‘Snowboard Dünya Kupası’nın final etabında, Türkiye Kayak Federasyonu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Erciyes A.Ş.’nin destekleriyle, artık Evrensel Kış Sporları Merkezi haline dönüşen Erciyes’te nefesler kesilecek.

    Dünyanın en iyi Snowboard sporcularını Kayseri’de buluşturacak organizasyona Amerika, Rusya, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Slovenya, Ukrayna, Bulgaristan, Avusturya, İsviçre, Kanada, Çin, Kore, Japonya, Türkiye, Polonya, Çek Cumhuriyeti olmak üzere 20 ülkeden 200’e yakın profesyonel snowboard sporcusu ve antrenör katılacak.

    Geçen yıl “Paralel Büyük Slalom” (PGS) klasmanında gerçekleşen büyük organizasyonda şampiyonayı kadınlarda Çek Cumhuriyetli sporcu Ester Ledecka, erkeklerde ise Rus Sporcu Andrey Sobolev birinci tamamlayarak, kristal kürenin sahibi olmuştu.

    Bu yıl Bad Gastein (Avusturya), Carezza(İtalya), Rogla (Slovenya), Bansko(Bulgaristan), Bokwang Phoenix (Kore) ve Kazan (Rusya) etaplarında bayanlar ve erkeklerde ilk üçe giren sporcular Erciyes’te yapılacak olan Snowboard Dünya Kupası’nın da favori sporcuları olarak gösteriliyor. Final etabının gerçekleşeceği Erciyes’te erkeklerde, 2016 Dünya Şampiyonu Rus Sporcu Andrey Sobolev; İtalyan sporcu Roland Fischnaller; Avusturyalı sporcu Benjamin Karl ve 2016 yılının birincisi Avusturyalı sporcu Andreas Prommegger favoriler arasında. Kış sporu otoritelerine göre ise ilk üçün en güçlü isimleri Rus Andrey Sobolev, Avusturyalı Benjamin Karl, Bulgar Radoslav Yankov olarak yorumlanıyor.

    Bayanlarda ise Erciyes final etabında 2016 Dünya Kupası şampiyonu Çek Cumhuriyetli Ester Ledceka; İsviçreli Patrizia Kummer; Avusturyalı Ina Mezchick; Rus Alena Zavarzına; Hollandalı Michelle Dekker ve İsviçreden Julia Zogg arasında zorlu bir rekabet bekleniyor. Otoritelerin favori ismi ise yine Çek Ester Ledceka ile Avusturyalı Ina Meschick.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.