DOLAR 32,5955
EURO 34,7595
ALTIN 2493,569
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2017 Green Card başvuruları 3 Ekim’de başlıyor

    2017 Green Card başvuruları 3 Ekim’de başlıyor
    18.09.2017
    A+
    A-

    Her yıl binlerce kişiye Amerikan vatandaşlığının yolunu açan Green Card çekilişi 3 Ekim 2017 de başlıyor.

    ABD Seyahat Bürosu’nun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, 3 Ekim’de başlayacak Green Card başvuruları 3 Kasım’a kadar devam edecek. Başvuru sonuçları ise 3 Mayıs 2018 ‘de açıklanacak.

    “BAŞVURUNUZU İLK HAFTA TAMAMLAYIN”

    Her sene olduğu gibi bu sene de sistemin çok fazla kullanılacağını belirten Vize Derneği (VİZEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Eryener; başvuruların ilk haftada tamamlanmasını ve işinde uzman bir danışmanlık firması ile başvuruların yapılmasını öneriyor.

    İnsanların yanlış bilgi girişi veya fotoğraf ayrıntılarına gereken önemi vermediklerinden dolayı başvuruların yüzde 30’unun değerlendirmeye alınmadığını belirten Eryener; uygun ve güvenilir danışmanlık firması bulmak için vizeder.org adresi aracılığıyla kendileriyle irtibata geçilebileceğini belirtti.

    EŞİ VE ÇOCUKLARI DA FAYDALANABİLİYOR

    Dünya çapında 55 bin, Türkiye’de ise 3 bin 500 kişinin kesin olarak almaya hak kazandığı Green Card çekilişiyle kişiler Amerika’da sınırsız oturum ve çalışma izni sahibi olabiliyor. Beş yıl sonra ise Amerikan vatandaşlığına başvurabiliyorlar.

    Green Card’ın çıkması durumunda talihlinin eşi ve çocukları da bu haktan faydalanabiliyor ve onlar da Green Card sahibi olabiliyor. Green Card sahipleri her türlü sosyal haktan faydalanabildiği gibi; çocukları da burslu okuyabilme şansı elde ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.