DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2019 yılında yüzde 25 büyüyen GlassHouse yurt dışına açıldı

    2019 yılında yüzde 25 büyüyen GlassHouse yurt dışına açıldı
    30.12.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin öncü hibrit bulut servis sağlayıcısı GlassHouse, bilişim ve SAP alanında hayata geçirdiği yatırımlar ve şirket satın almalarıyla birlikte 2019’da yüzde 25 büyüdü. Kasım ayında Güney Afrika’da kurdukları şirketle know-how ihraç etmeye başladıklarını söyleyen GlassHouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık, 2020 yılında Dubai’de açmayı planladıkları şirketle birlikte yurt dışında büyümeye devam edeceklerini dile getirdi.

     

    Kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların dijital dönüşüm süreçlerine katkı sunan hibrit bulut servis sağlayıcısı GlassHouse, on beşinci yılını geride bıraktığı 2019 yılını yüzde 25 büyüme ile kapatıyor. Özellikle son iki yıldır hayata geçirdiği yatırımlar ve satın almalarla istikrarlı büyüme kaydeden şirket, yurt içindeki çalışmalarını yurt dışına da taşıyarak Güney Afrika’da şirket kurdu.

    Alp Bağrıaçık: “Pazardaki lider pozisyonumuzu perçinledik”

    GlassHouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık, son dönemdeki çalışmaları ve yeni dönem hedefleri hakkında bilgi verdi. 2018 yılında özel girişim sermaye fonu Mediterra Capital’in GlassHouse’a yaptığı yatırımla birlikte hızlı bir büyüme ivmesi kazandıklarını söyleyen Bağrıaçık, “GlassHouse için 2018 ve 2019’u yatırım senesi olarak belirlemiştik. Geçen yıl veri yedekliliği ile iş sürekliliğine ağırlık verdik ve bu pazardaki lider pozisyonumuzu perçinledik. Özellikle ülkemizde kurduğumuz Tier 4-ready bulut ortamımız ile doğal afet durumunda dahi 96 saate kadar dışarıdan hiç elektrik alamasa da çalışacak bir sistem kurduk. Bu yıl da 20 senelik SAP tecrübesi bulunan CorteEdge şirketini satın alarak müşterilerimize bilişim altyapısının yanı sıra, en kritik verilerini ürettikleri SAP katmanında da destek vermeye başladık. Tüm bu yatırımlar sonucu şirketimiz bir yılda yüzde 25 büyüdü” dedi.

    “2023’de müşterilerimizin yüzde 80’i buluta geçecek”

    İki yılda gerçekleştirdikleri yatırımlar neticesinde özellikle önümüzdeki üç yılda ciddi bir büyüme kaydetmeyi hedeflediklerini belirten Bağrıaçık, “Geçen yıl ve bu yıl yaptığımız yatırımların meyvelerini 2022 yılına kadar toplamak bizler için çok önemli çünkü 2023 yılının hem ülkemiz hem de şirketimiz için dönüm noktası olacağına inanıyoruz. Bu zaman zarfında iş alanımızda iki büyük değişim olacağını öngörüyoruz. İlk olarak 5G teknolojisi ve kültürel değişim sonucunda müşterilerimizin yüzde 80’inin 2023 yılına kadar buluta geçeceğini öngörüyoruz. Bununla birlikte, dünyada veri üreten nesnelerin artmasına bağlı olarak değerli verinin çoğalacağını ve bu veriyi analiz edebilme yeteneğinin daha önemli hale geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

    Güney Afrika’da şirket kuruldu, Dubai 2020’de!

    Bir teknoloji şirketi olarak bir yandan trend ve değişimlere hazırlanırken diğer yandan yurt dışına açıldıklarını söyleyen Bağrıaçık, “GlassHouse olarak en önemli hedeflerimizden birini de Türkiye’de sahip olduğumuz üstün yetkinlikleri çevre ülkelere ihraç etmek olarak belirledik. Bu doğrultuda organik bir şekilde ve satın almalarla oluşturduğumuz know-how’ı ihraç etmeye başladık. Yurt dışındaki ilk şirketimizi de Kasım ayında Güney Afrika’nın en büyük şehri olan Johannesburg’da kurduk. Yaptığımız ekonomik analizler, önümüzdeki dönemde bu coğrafyanın hızla büyüyeceğini gösteriyor. Yurt dışındaki ikinci yatırımımızı da 2020 yılı içerisinde Dubai’de gerçekleştireceğiz. Böylece bir yandan Orta Doğu’ya hizmet verirken diğer yandan Güney Afrika’ya yönelik ihracatımızı da artıracağız” açıklamasında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.