DOLAR 32,3289
EURO 35,0921
ALTIN 2298,889
BIST 9042,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2021 kişiselleştirilmiş pazarlamanın yılı olacak

    2021 kişiselleştirilmiş pazarlamanın yılı olacak
    27.10.2020
    A+
    A-

    Tüketiciler artık ilgilenmediği ürünler hakkında reklamlara maruz kalmak istemiyor. Araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner’a göre, 2021’e kadar online reklam verenlerin en az yüzde 90’ı kişiselleştirilmiş pazarlama araçlarını kullanmaya başlayacak.

    Pandemi dünyayı yeniden şekillendirirken online alışveriş alışkanlıkları da her geçen gün artıyor. Bu trendin yükseldiğini gören işletmeler, dijital pazarlamaya yönelik yatırımlarını artırıyor. Gartner’ın yaptığı araştırma sonuçları, dijital pazarlama yatırımlarında doğru adımı atmak için kişiselleştirilmiş pazarlamanın önemini gösteriyor.

    1 dolarlık yatırım 100 dolar kazandırıyor

    Dijital pazarlamada müşterilerin davranışlarını analiz etmek ve kullanıcının satın alma geçmişine dayanan ürünleri teşvik etmek hedef kitleye ulaşmayı da beraberinde getiriyor. Hedef kitleye ulaşmanın diğer önemli yollarından biri de müşteri deneyimine yatırım yapmak. Forrester tarafından yayımlanan araştırmaya göre, müşteri deneyimine yatırılan her 1 dolar, işletmelere 100 dolar kazandırıyor.

    Aradığını bulamayanların yüzde 33’ü rakiplere yöneliyor

    Dijital pazarlamanın geleceğinin kişiselleştirme olduğuna dikkat çeken EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül, kişiselleştirilmiş pazarlama stratejilerinin verimi kritik seviyelerde artırabildiğini vurguluyor. Bülbül sözlerini şöyle sürdürüyor: “Google verilerine göre, mobilden alışveriş yapan kullanıcıların yüzde 33’ü aradığını hemen bulamıyorsa, rakiplere yöneliyor. Bu nedenle hedef kitleyi tanımak ve ona uygun bir deneyim yaratmak hem maliyetleri düşürüyor hem de daha nokta atışı bir pazarlama sağlıyor. Türkiye’nin ilk Google SMB Premier Partner ajanslarından biri olarak, iş ortaklarımızın potansiyel müşterilerine arama ağı reklamlarını kullanarak ihtiyaçları olduğu anda ulaşıyoruz. Deneyim yolculuğunu burada bitirmiyoruz ve yeniden pazarlama kampanyalarıyla birlikte çalıştığımız KOBİ’lerin web sitelerini ziyaret eden kullanıcılara farklı kanallardan tekrar tekrar ulaşıyoruz. Dijital pazarlamayı en etkin şekilde kullanmaları için KOBİ’lerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.