DOLAR 32,3185
EURO 35,1291
ALTIN 2293,513
BIST 9056,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2021 trendlerinde doğadan ilham alan renkler evimizde

    2021 trendlerinde doğadan ilham alan renkler evimizde
    18.01.2021
    A+
    A-

    Dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle artık yaşamımız çoğunlukla iç mekanlarda geçiyor. Evlerimizde hiç olmadığı kadar çok zaman geçiriyoruz. 2021 iç dekorasyon trendlerinde de doğaya olan özlemimiz ön plana çıkıyor. Polisan Kansai Boya bu senenin kartelasına mavi, yeşil, sarı gibi doğadan ilham alan renklerin hakim olacağına dikkat çekiyor.

    Doğaya uzak kaldığımız ve zamanımızın çoğunu evlerimizde geçirdiğimiz bir dünyada, tasarımlar, malzemeler ve dokular doğanın gücüne uyarlanıyor ve doğa ile sinerji içinde çalışmaya odaklanıyor. Pandemi nedeniyle teknolojinin hayatımızın tüm alanlarında etkisini hissettirmesi sonucu tüm dünyada doğaya dönüş akımı etkisini hissettiriyor. “Gülen Boya” marka vizyonuyla evlerini yenilemek isteyenlere gülümseten çözümler sunan Polisan Kansai Boya, 2021’in en trend renklerini açıklıyor…

    Gri Covid-19 dönemini sarı umudu sembolize ediyor

    Koranavirüs salgını, hayatımızın her alanına yansıdığı gibi renk seçimlerinde de etkisini gösterdi. Her yıl tek bir rengi ön plana çıkaran Pantone bu sene iki rengi birden yılın rengi ilan etti. Covid-19 dönemini çağrıştıran “Ultimate Gri”, insanlığın bu salgına karşı verdiği mücadeleye ve gösterdiği dayanıklılığa gönderme yapıyor. “Illuminating Sarı” ise iyimserliğin rengi olarak gelecek günlere umut veriyor. Hardal sarısı ve yoğun sarılar, 2021 dekorasyonunda en çok öne çıkan renklerden.

    Doğadaki en güzel yeşiller evlerimizde

    Huzur veren, sakinleştirici ve iyileştirici özellikleriyle ön plana çıkan yeşil tonları, 2021 dekorasyon trendlerinde oldukça etkisini hissettiriyor. Kendimizi iyi hissetmeye ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, büyümeyi, düzeni, tazeliği, yeniden doğuşu ve umudu sembolize eden yeşilin tonları, iç mekanlara güven duygusu veriyor. Siz de doğanın bu ferah rengini ev dekorasyonunuzda tercih edebilirsiniz.

    Gökyüzü mavisi huzur ve özgürlük hissi yaratıyor

    Geçtiğimiz yıl Pantone’nin yılın rengi seçtiği klasik mavi, 2021 dekorasyon trendlerinde de etkisini hissettirmeye devam ediyor. Huzuru, barışı ve güven duygusunu çağrıştıran lacivert, turkuaz, açık mavi gibi mavinin tonları iç ve dış mekanlarda 2021’in en trend yüzey renkleri olmaya aday. Okyanusun coşkusunu ve enginliğini siz de bu renklerle evinize taşıyabilirsiniz.

    Toprak tonları zamansız bir duruş sunuyor

    Bulunduğu her mekana sıcaklık katan toprak tonlarını son yıllarda dekorasyonda sıkça görüyoruz. Zamansız bir etki yaratan ve pek çok tarzla kolayca uyum sağlayan toprak tonlarını 2021 yılında özellikle ahşap, el dokuması ve rattan gibi materyallerle yan yana göreceğiz. İtalyancada pişmiş toprak anlamına gelen, “Terracotta” ise, yılın en trend renklerinden biri olmaya aday.

    Canlılık arayanlar için morlar ve kırmızılar 

    İç dekorasyonda canlılık ve yüksek enerji tercih edenler için de 2021 yılında morlar ve kırmızılar oldukça popüler olacak. Romantik ve çarpıcı bir tarz sunan kırmızının güçlü turuncu alt tonları, evlerde pozitif bir etki yaratıyor. Asil bir şıklık hissi veren sıcak morlarsa bu senenin en çok öne çıkan renkleri arasında yer alıyor.

    Mutfak ve banyolara koyu renkler hakim

    80’li yıllardan itibaren mutfak ve banyoları hakimiyeti altına alan beyaz ve tonları, 2021 yılında yerini koyu grilerle antrasitlere bırakıyor. Koyu renkli ahşap dolaplara eşlik edecek siyah tonları da oldukça revaçta olacak.

    Temizliğin ve saflığın sembolü beyaz yine trend

    Banyolar ve mutfaklarda etkisini kaybetmiş olsa da bu yıl yine temizlik ve saflığın sembolü beyazı evin diğer bölümlerinde görmeye devam edeceğiz. Özellikle İskandinav ve Japon dekorasyonlarının ön planda olacağı iç dekorasyon trendlerinde beyazın ağırlığını hissedeceğiz. Siz de 2021’de evinizde aydınlık bir etki yaratmak isterseniz, beyaz rengin hakim olduğu duvarlar ve mobilyalar tercih edebilirsin. Beyazı renk olarak tamamlayan siyah ve pastel tonlarıyla da iç dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.