DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2021’de gayrimenkul yine lider olacak

    2021’de gayrimenkul yine lider olacak
    11.01.2021
    A+
    A-
    Pandemiye rağmen 2020 yılını, rekorlarla kapatan gayrimenkul sektörü, 2021’den daha da umutlu.  Salgının seyrine göre yeni rekorların kırılabileceğine dikkat çeken Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Gayrimenkul en güvenli yatırım araçlarından biri olarak önümüzdeki yıllarda yatırımcısını sevindirmeye devam edecek.  Koronavirüsün değiştirdiği tüketici hareketleriyle  gayrimenkul, Türkiye’nin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor” dedi.
    Rekor kırıldı
    Gayrimenkul sektörünün 2020’deki gelişmeleri hakkında bilgi veren Evrim Kırmızıtaş Başaran, “2020’deki Türkiye genelinde 11 ayda 2 milyon 464 bin gayrimenkul el değiştirdi. Tapuda bu satışlarda 456 milyar liralık değer ibraz edildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, ocak-kasım döneminde Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı 2 milyon 464 bin adede çıktı. Bu sayı 2019’un tamamında 389 milyar 240 milyon liraydı” diye konuştu.
    Koronavirüs, belirleyici
    Yeni yılda koronavirüs salgınının gidişatının sektörün durumunu belirleyeceğini ifade eden Başaran, “Pandemiye rağmen birçok yeni projeye başlandı, bir kısmının yapımı devam ediyor. Salgın durdurulabilirse, bu yıl stoklarını tüketen konut üreticiler beklettikleri yeni yatırımları da hayata geçirecek” dedi.
    Tercihler değişti
    Gayrimenkul yatırımlarında tüketicinin tercihlerinin değiştiğini belirten Evrim Kırmızıtaş Başaran “Bu süreçte kalabalıklardan uzaklaşılırken bahçeli, teraslı evlere ilgi arttı. Ayrıca çalışma odası kavramı tüketicilerde daha belirgin hale geldi. Yeni yılda da bu ilgi devam edecek. Yeni yapılan projeler de buna göre şekilleniyor” ifadelerini kullandı.
    Bu iller çok sevildi
    Büyükşehirler yerine çevresindeki ilçelere ve çevredeki yakın şehirlere talebin artığına dikkat çeken Başaran şunları söyledi: “Örneğin İstanbul’da Şile, Kandıra, Sapanca gibi bölgelere ilgi yükseldi. Ayrıca Edirne, Çanakkale, Tekirdağ gibi iller de çok tercih edildi. Yine Bodrum, Çeşme, Alanya gibi yazlık ilçeler de bu süreçte değerlerini katladı.”
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.