DOLAR 32,3374
EURO 35,1959
ALTIN 2247,312
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2022 Mostra Convegno Expocomfort Türkiye’den 139 firmanın katılımı ile İtalya’da gerçekleştirildi

    2022 Mostra Convegno Expocomfort Türkiye’den 139 firmanın katılımı ile İtalya’da gerçekleştirildi

    İklimlendirme ve yenilenebilir enerji alanlarında dünya çapında bir etkinlik olan MCE – Mostra Convegno Expocomfort Fuarı, 28 Haziran- 1 Temmuz 2022 tarihinde İtalya’nın Milano şehrinde gerçekleştirildi.

    Türkiye’nin partner ülke olduğu fuara ülkemizden Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Milano Başkonsolosu Özgür Uludüz, Milano Ticaret Ataşeleri Ahmet Erkan Çetinkayış ve Ozan Murat Ergan, İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, İSİB Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile sektör temsilcileri ve profesyonelleri katıldı.

    Avrupa Birliği’nin sera gazı emisyonlarını azaltma, yenilenebilir kaynakların nihai enerji tüketimindeki payı ve enerji verimliliğini artırma konusundaki önümüzdeki beş yıllık hedeflerine hizmet eden MCE Milano 2022 Fuarı’na Türkiye’den 139 ihracatçı firma katıldı.

    İSİB başta olmak üzere Türk İklimlendirme sektörünün fuarda açmış olduğu standlarda incelemelerde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İtalya ile Türkiye arasındaki güçlü ilişkilerin ikili ticarete yansıdığını ifade ederek, “Türkiye’de üretilen iklimlendirme ürünlerini şu an 200’ü aşkın ülkeye ihraç ediliyor. Dünyadaki üretim trendlerini daha iyi anlamak ve öncülük edebilmek adına bu tür fuarlara katılımı ülke olarak oldukça önemsiyoruz. Bu yıl 139 firmamızın üstelik partner ülke olarak böylesine önemli bir etkinlikte yer almasından ziyadesiyle memnunuz” dedi.

    Sektörü ilgilendiren gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Bakan Varank, bugün, daha az enerji tüketen, daha düşük maliyetli, daha yüksek performanslı, daha akıllı ve daha çevre dostu ürünlerin müşterilerin tercihlerini belirleyen ana unsurlar olarak ön plana çıktığını belirterek, Paris İklim Anlaşması ve AB Yeşil Mutabakatı gibi birçok düzenlemenin zorunlu hale geleceğine dikkati çekti. Bakan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu süreci daha iyi yönetmek ve yükümlülükleri fırsata çevirmek için gerekli tüm hazırlıkları sürdürdüklerini anlatarak, şu ifadeleri kullandı: “Sektör ile daha yakın çalışabilmek için İklimlendirme Sanayi Teknik Komitesini oluşturduk. Malum, iklimlendirme sektörü sahip olduğu güçlü ileri-geri bağlantıları nedeniyle önemli bir çarpan etkisine de sahip. Bu sektördeki her bir yatırım, her bir inovasyon ekonomiye misliyle geri dönme potansiyeline sahip. Bu doğrultuda, sektörün teknolojik kapasitesini geliştirmek üzere Ar-Ge merkezleri kurmasını destekliyoruz. Yüksek yatırım maliyeti gerektiren, son teknoloji ve akredite alt yapılar kurarak sektörün hizmetine sunuyoruz.”

    İSİB olarak fuar genelinde kurduğumuz stantlarda Türkiye’nin tanıtımını yaptıklarını ve ihracatçı firmalarımıza her konuda destek olduklarını ifade İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’nin partner ülke ünvanı ile katıldığı Avrupa’nın en büyük iklimlendirme fuarına Türkiye’den 139 firma ile katıldık ve sektörümüzün gücünü tüm dünyaya gösterdik. Bu tip fuarların da desteği ile yıl sonu için 7 milyar Dolar olarak belirlediğimiz hedefi aşacak ve dış ticaret fazlası verir hale geleceğiz. Sektörümüzün ihracatı ithalatı karşılama oranı giderek yükseliyor. Şu anda yüzde 96,6’dayız. Yıl sonunda hedefimiz yüzde 2-3 seviyesinde dış ticaret fazlası vermek. Bu vizyon doğrultusunda Türkiye’deki stratejik ürünlerin neler olduğunu belirleyerek yeni yatırımları buna göre yapmaya başladık. Önümüzdeki 3-4 yıllık periyodda da yüzde 20 oranında dış ticaret fazlası veren konumu gelme hedefimiz var. Son dönemde lojistikte yaşanan zorluklar ve yüksek fiyatların yanında pandeminin de tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesi konusunun önemini net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu anlamda Türkiye oldukça avantajlı hale gelmeye başladı. Bu paralel de Türkiye’ye yeni yatırımlarda gelmeye başladı ve bunun devam etmesini bekliyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.