DOLAR 32,3916
EURO 34,7191
ALTIN 2418,195
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    28. Akbank Caz Festivali atölye çalışmaları ve söyleşiler

    28. Akbank Caz Festivali atölye çalışmaları ve söyleşiler
    17.10.2018
    A+
    A-

    28 yıldır Türkiye’nin en uzun soluklu caz festivallerinden biri olan ve bu yıl 17-28 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 28. Akbank Caz Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok söyleşi ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor.

    Caz programcısı ve meraklısı Hakan Rauf Tüfekçi Türk caz tarihinin geçmişinde az bilinen ve pek konuşulmayan bir konuyu ele alıyor.

    Afro-Amerikan caz müzisyenlerinin İkinci Dünya Savaşı sonrası ekonomik, siyasal ve toplumsal nedenlerle Avrupa’ya göç etmeye başladığı dönemde, birçok önemli caz müzisyeni Avrupa’ya yerleşti. Buna benzer bir tarih dilimi, 1960’ların sonundan 1980’lere kadar uzanan bir aralıkta, Türkiye’de de yaşandı. Kuzeye Göç Dönemi olarak adlandırılabilecek bu yıllarda İskandinav ülkelerine giden Türk cazcıların bir kısmı kısa sürede geri dönerken, bazıları oralara yerleşerek lokal müzisyenlerle önemli projelere imza attılar ve uluslararası arenada ses getirdiler. Kuzey yıldızının büyüsüne kapılıp göç eden Türk cazcıların öyküsünün ele alınacağı bu panelde, Türkiye cazının önemli isimleri o günleri anlatacak ve yaşanan göçün Türk cazına etkilerini interaktif bir ortamda tartışmaya açacak.

    Moderatör: Hakan Rauf Tüfekçi        Konuklar: Neşet Ruacan, Emin Fındıkoğlu ve Okay Temiz

    20 Ekim / Pazar / 15:00                                SOHO HOUSE

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.