DOLAR 32,5209
EURO 34,739
ALTIN 2491,159
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    3.Uluslarararası Gıda Kalite Zirvesi Marriot Şişli Hotel’de gerçekleşti

    3.Uluslarararası Gıda Kalite Zirvesi Marriot Şişli Hotel’de gerçekleşti
    21.10.2021
    A+
    A-

    19 Ekim 2021 Marriot Şişli Hotel’de Türk Gıda sektörünün önde gelen iş adamları , siyaset ve akademik dünyanın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen 3.Uluslararası Gıda Kalite Zirvesi’nde deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya geldi. Lob’ın International Başkanı Fahri Ustaoğlu açılış konuşmasında ; gıda güvenliği zamanımızın en büyük sorunudur. Çözüm önerilerini paylaşmak üzere 3.Uluslarararası Gıda Kalite Zirvesini gerçekleştirdik.

    Gıda sektörünün temsilcileri gıda zirvesine büyük ilgi gösterdi. Gıda fiyatlarını makul seviyelerde bulundurmak için gerekli
    tedbirlerin alınması konusunda birlikte hareket etmenin gerekliğini vurguladı. European Business Club Association Vice President Reinhard Paul ; insanın sağlıklı beslenmesi insan haklarının başında yer almaktadır. Avrupa birliği ithalat ve ihracata ait prosedürleri belirlerken bu hassasiyeti hep ön planda tutmaktadır. Belirlenen standartlara uygun üretilmeyen malları satın almadığı gibi satmamaktadır. Avrupa birliğinin bu konudaki hassasiyeti meydandadır dedi.  Türkiye’den Avrupa birliği ülkelerine gıda ürünleri ihraç
    edilmesi istendiğinde belirlenen kurallara uymalıdır” dedi.

    LOB’IN International tarafından düzenlenen, European Business Club Association ve DMW Diplomaten International tarafından desteklenen Avrupa Birliğine akredite olan 3.Uluslararası Gıda Kalite Zirvesi’nde sektörün temsilcileri gıda sektöründe kalite bilincini yerleştirmek ve gıda güvenilirliğinin önemini vurgulamak için Marriot Şişli Hotel’de toplandı. Güvenilir gıda zamanımızın en büyük sorunlarından biri olarak önümüzde durmaktadır. Konuyla ilgili yurtiçi ve yurtdışında üniversiteler, bürokratlar sınırları aşan bu sorunu gündeme getirmek ve çözüm önerileri sunmak için geceli gündüzlü çalışmalar yapmaktadırlar. Ülkemizde ise kamuoyu baskısının yanı sıra AB uyum süreci gıda güvenliği konusunu sürekli olarak gündemde tutmaktadır. Bir tarım ülkesi olan ülkemiz hem gıda hem de üretim verimliliği açısından önemli bir noktadadır. İş dünyasının maliyetleri aşağı çekmek adına kaliteden taviz vermesi, hatta yanıltıcı bilgiler vererek tüketicinin aldatılması sadece ülkemizin değil, tüm insanlığın ortak derdidir.

    Lobin International, gıda sorunlarını uluslararası boyutuyla tartışmak için dünyanın önde gelen gıda üreticilerini, dağıtım ağlarını, satış noktalarını bir araya getirdi.

    Türes Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Karali Çay YKB Mustafa Karali , EBCA Vice President Reinhard Paul , Alfa Investment UK Dr.Necip Uludağ, İTO Meclis Üyesi Ali Tatlıdil, Onur Market YKB Cemal Özen, Beypazarı Doğal Maden Suları YKB Niyazi Ercan , Diplomatlar Birliği Başkanı Ferhat Bozçelik , Fide Gıda YKÜ Murad Konakçı, Kaanlar Peynircilik YKB Abdurrrahman Kaan, Mado International YKÜ Serhat Yüce , Polonez Gıda YKÜ Boran Uzun, Başyazıcı Et YKB Murat Başyazıcıoğlu zirveye katılan konuşmacılar arasında yerlerini aldılar.

    Uluslararası Gıda Kalite Zirvesi, sorunların tespitinde önemli bir mihenk taşı oldu. Çözüm önerilerinin kamuoyunda büyük yankı bularak uygulama aşamasına start vereceğini düşünüyoruz. Bu amaçla iki ana bölümden oluşan sempozyumlarla gıdada kalite devrimine destek olabileceğimizi düşündük.

    Bu önemli zirvede;
    1) Gıdada Üretici Sorumluluğu (yasalar, maliyetler, teknoloji, bilgi birikimi)

    2)Satış Noktaları (ambalaj, dağıtım ağı, bilgilendirme, uluslararası standartlar ve talep) gibi konular tartışıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.