DOLAR 32,3299
EURO 35,0649
ALTIN 2282,1
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    3,5 sene içerisinde, 700 bin metrekare yeşil alan

    3,5 sene içerisinde, 700 bin metrekare yeşil alan
    03.01.2018
    A+
    A-

    Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu : Yeşil  alan kazandırmayı ilke etmiş bir yönetimiz.

    Tüm Dünya’ya barış dilekleri ile 2018’in ilk meclisini açan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2030 vizyonuna göre halkın yaşam kalitesini en üst noktaya çekecekleri bir hedef koyduklarını ve hedefe adım adım yaklaştıklarını belirterek, “3,5 sene içerisinde, 700 bin metrekareyi aşkın bir alanı, aktif yeşil alan olarak kent halkının yaşamına kattık.” dedi.

    2018’in ilk meclisi toplandı. Beylikdüzü Belediyesi Ocak Ayı Meclisi1. Oturumu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında gerçekleşti. Herkesin beklentilerinin karşılandığı, milletçe huzur içinde yaşanan, tüm Dünya’nın barışa erdiği bir yıl dileklerini ileten Başkan İmamoğlu, toplumsal barış için her bireyin sürece katkı sunması gerektiğini söyleyerek yeni yılın ilk meclisini açtı. 1.Oturumda görüşülen Gündem Maddeleri’nden 1, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10. Maddeler oy birliği, 6. Madde oy çokluğu ile meclisten geçti. 2. Madde kapsamında gizli oyla belirlenen Denetim Komisyonu’na seçilen üyeler Aziz Gökdeniz, Haluk Karataş, Nejla Kotil, Ali Gürsel Ovalı ve Ömer Meşe oldu. Komisyon Raporları’ndan 11 ve 15. Maddeler oy birliği,  12,13 ve 14. Maddeler de oy çokluğu ile meclisten geçti.

    “Kişi Başı Yaklaşık 2,5 Metreyi Bulan Yeşil Alan”

    Gündemin 11. Maddesi’ni oluşturan Trafik ve Ulaşım Komisyonu Raporu konusuna gelindiğinde ilçedeki trafik sorununa dikkat çeken meclis üyelerinin ardından Beylikdüzü’ndeki durumu geniş bir pencereden yorumlayan Başkan İmamoğlu, “Göreve gelindiğinden bu yana, bu meclise hiçbir zaman imar artışı ile ilgili bir karar alınmamıştır. Beylikdüzü’nün en doğru şekilde yapılaşmasında sürece katkı sunma tavrındaydık. Belediye olarak görevimiz yoğunlaşan ilçeye yaşam alanları oluşturmaktır. 3,5 sene içerisinde, 700 bin metrekareyi aşkın bir alanı, aktif yeşil alan olarak kent halkının yaşamına kattık. Kişi başı yaklaşık 2,5 metreyi bulan yeşil alan sunuyoruz. İstanbul’da bu sayının altında yaşam süren ilçe sayısı yaklaşık 20’dir. Son 15 aylık bir süreçte hayatımıza yüz binlerce metrekarelik yeşil alan daha kazandıracağız.  2030 vizyonumuza göre 15-20 metrekareyi bulacak alan ile insanların yaşam kalitesini en üst seviye hissettikleri bir hedef koyuyoruz.” şeklinde konuştu.

    “Trafiğin Çözümü İçin Bölgesel İdari Sistem Oluşturulmalı”

    Başkan İmamoğlu, ulaşımın İstanbul çapında toplumun en büyük sorunu olduğunu vurgulayarak, İBB ve ilçe belediyeleri ile ortak masalar kurularak bir çalışma geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Civar ilçelerin trafiği etkilediğini söyleyen İmamoğlu, bölgesel idari sisteminin oluşmasının öneminden bahsetti. Olayın siyasileştirilmemesini ifade eden İmamoğlu,  “Göreve gelir gelmez ulaşımla ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Örneğin, Atatürk Bulvarı, Enver Adakan Caddesi, Hürriyet Bulvarı, Anadolu Caddesi, Osman Gazi Caddesi ile ilgili tüm ulaşım projelerini biz çalıştık, İBB’ye sunduk ve UTK kararı olarak onaylandı. Ne yazık ki şu an ki uygulama alınan karara uygun değil. Atatürk Bulvarı’nı biz yapalım yazımız da vardır ancak cevap alamadık. Yetki sahibi olmadığınız yerde uygulama yaptığınızda engelleniyorsunuz.” ifadelerinde bulundu.

    “Metro acil gelmeli”

    Son olarak ulaşımla ilgili toplu taşımacılığın da mühim bir konu olduğuna değinen İmamoğlu, 10 yılda Beylikdüzü’ne 170 bine yakın nüfus eklendiğini, taksi ve minibüs sıkıntıları yaşandığını, bu sorunları da İBB’ye bildirdiklerini dile getirdi. İmamoğlu, metrobüsün değerli  ancak geçici bir hizmet olduğunu söyledi ve “Metronun acil gelmesi gerekir. Bu konuyla ilgili çok sayıda yazışmamız var. İhalesinin bir türlü yapılmaması Kanal İstanbul’un nerden geçeceği ile alakalıdır. Gecikmiş bir hizmet söz konusudur.” dedi. “İlçemizdeki ulaşım komisyonu çok önemli. Çalışmalarına devam etmeli.” cümleleriyle de raporu mecliste oyladı ve rapor oy birliği ile meclisten geçti. Meclisin 2. Oturumu 5 Ocak Cuma Saat 10.00’da gerçekleştirilecek

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.