DOLAR 32,5209
EURO 34,739
ALTIN 2491,159
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Geleceğin kentleri 3. Yeşil Binalar Ötesi Konferası’nda konuşulacak

    Geleceğin kentleri 3. Yeşil Binalar Ötesi Konferası’nda konuşulacak
    10.10.2017
    A+
    A-

    Nüfus artışı şehirlerin daha fazla insanı barındırabilmesi için genişlemesine neden oluyor. Refahın adil bir şekilde dağılması, sosyal adalet daha da önem kazanıyor. Şehirlerimiz bir yandan günümüz sorunlarına çözüm ararken, bir yandan da geleceği şekillendirmeye çalışıyor. İşte bu doğrultuda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi iş birliği ile gerçekleştirilecek 3.Yeşil Binalar Ötesi Konferansı’nda Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği ele alınacak. 8 Kasım Çarşamba….

    Yeşil Rapido, 3.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, Dünya Şehircilik Günü olarak kutlanan 8 Kasım 2017 tarihinde “Future& Cities – Geleceğin Kentleri, Kentleri Geleceği” teması çerçevesinde yine sürdürülebilirlik ve daha yaşanabilir yapılı çevre kavramının altını çizerek, sonuç odaklı paylaşımlara sahne olacak. Konferansa konuk konuşmacı olarak iki ünlü İngiliz Mimar Bob Allies ve Peter Barber katılacak. Yapı, enerji ve yönetimi, toplu taşıma, çevre, atık yönetimi konuları yetkili isimler tarafından ele alınacak. Konferans’ta, Peter Barber’in yanı sıra ülkemizin önde gelen STK’ları, proje geliştiricileri, mimarları ve akademisyenleri, yapı sektörünün profesyonelleri, karar verici kamu kurumlarının yetkilileri, geleceğin şehirlerini konuşmak üzere bir araya gelecekler.Sonuç odaklı bir yaklaşım ile önerilerin paylaşılacağı “Yeşil Rapido 3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliği ile MSGSÜ Fındıklı Yerleşkesi, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nunda düzenleniyor.

    İki Ünlü İngiliz Mimar, Bob Allies ve Peter Barber 8 Kasım’da İstanbul’da…

    İngiltere’nin en büyük mimarlık ve kentsel planlama ofislerinden biri olarak 1984 yılında Bob Allies ve Graham Morrison tarafından kurulan Allies and Morrison Mimarlık ve Kentsel Tasarım Ofisi, kurulduğu günden bugüne 41 RIBA ödülüne layık görüldü. Birleşik Krallık dışında Afrika, Ortadoğu ve Kuzey Amerika dahil omak üzere uluslararası alanda pek çok projeye imza atan Allies and Morrison kurucu ortaklarından Bob Allies, bir mimarın yapabileceği en iyi şeylerden birinin, uzun ömürlü, kuşaklar boyunca koşullara adapte olabilen binalar tasarlamak olduğunu söylüyor. Allies, gelecekteki binaların ‘yüksek performanslı’ binalar olması gerektiğinin altını çiziyor. Ayrıca bu binaların gelecekteki küresel iklim değişikliğine ve beklenmedik koşullara karşı esnek olmasının yanı sıra iklimle birlikte çalışan yapılar olması gerektiğini savunuyor. 

    Dünyaca ünlü İngiliz mimar Peter Barber, Konuk Konuşmacı!

    Yüksek yoğunluklu alanlarda düşük katlı kentsel konut planları geliştiren Peter Barber’ın projeleri uluslararası birçok ödül aldı ve İngiliz konutlarının geleceği için bir model olarak lanse edildi. Peter Barber, mimarlığı bir yandan tasarım zanaatkârlık ve malzemelerin birleşimi iken, bir yanda da ekonomik, sosyal, politik boyutları olan bir meslek olarak tanımlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.