DOLAR 32,3249
EURO 35,0787
ALTIN 2300,38
BIST 9049,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘41. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’ndeki gözde eserler görücüye çıktı

    ‘41. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’ndeki gözde eserler görücüye çıktı
    11.11.2017
    A+
    A-

    Beyaz Müzayede, 19 Kasım’da Orjin Plaza’da gerçekleşecek olan 41. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’nin sergi açılışını, 9 Kasım akşamı yapılan kokteyl ile gerçekleştirdi. Kokteyle katılan sanat ve cemiyet dünyasından isimler, usta sanatçıların gözde eserlerine yoğun ilgi gösterdi.

    Nişantaşı Beyaz Space’te düzenlenen kokteylde, müzayedede satışa sunulacak 133 Türk ve Dünya Çağdaş Sanatı ustasına ait 221 eser ziyarete açıldı.

    Türk Çağdaş Sanatı’nın öncülerinden olan Fahrelnissa Zeid’in öğrencilerinden Ufemia Rizk için resmettiği ‘Feminity’ isimli ünlü otoportre ve ‘Bedouin’ isimli bir Bedevi’yi resmettiği portre en çok dikkat çeken yapıtlar arasındaydı. Fahrelnissa Zeid’in kendisine yakınlığı ile bilinen öğrencisi Ufemia Rizk’in portresini resmettiği ‘Feminity’ 500 bin-750 bin TL tahmini fiyat aralığı ile müzayedenin en pahalı eseri olarak alıcısını bekleyecek.

    19 Kasım’da gerçekleştirilecek 41. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanatlar Müzayedesi’nde ikinci en pahalı yapıt olarak, 400 bin-600 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa sunulan Adnan Çoker’in 180x360cm ebadındaki ‘Retrospektif’ isimli başyapıtı yer alacak.

    1938’de Türkiye’yi terk ederek Paris’e yerleştikten sonra 1967’de Fransa’da hayatını kaybeden Fikret Mualla’nın farklı boyutlardaki 22 eserinden geniş bir seçki de müzayedede satışa çıkacak.

    Müzayedede yer alacak yapıtlar 9 -18 Kasım tarihlerinde saat 10.00-20.00 arasında Beyaz Müzayede’nin Nişantaşı’ndaki sanat mekânı ‘Beyaz Space’te sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

    Aziz Karadeniz tarafından yönetilecek 41. Beyaz Müzayede ise 19 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Maslak’ta Orjin Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.