DOLAR 32,3754
EURO 34,6908
ALTIN 2429,039
BIST 10001,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    41 Burda AVM, çocuklarla birlikte “Tarım Burda” dedi

    41 Burda AVM, çocuklarla birlikte “Tarım Burda” dedi
    25.10.2022
    A+
    A-

    Temmuz ayında Kocaeli’nde bir ilki gerçekleştirerek sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm temelli “Tarım Burda” projesini hayata geçiren 41 Burda AVM; Kassel Şehri Yahya Kaptan Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’ndan çocuklarla birlikte kışlık sebze ekimi gerçekleştirdi.

     

    Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketi Esas Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen ve Kocaeli’nin eğlence, yaşam, alışveriş merkezi haline gelen 41 Burda AVM; Temmuz ayında Kocaeli’nde bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdiği “Tarım Burda” projesi kapsamında çocuklarla bir araya gelerek kışlık sebze ekimi gerçekleştirdi. Proje kapsamında sebze ekimi, Kassel Şehri Yahya Kaptan Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’ndan 5-9 yaş arası 31 çocukla birlikte yapıldı.

     

    Konuyla ilgili açıklama yapan 41 Burda AVM Müdürü Funda Olgun, “Temmuz ayında başlattığımız ‘Tarım Burda’ projemizde sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu sene kışlık sebze ekimimizi Kassel Şehri Yahya Kaptan Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’ndan 5-9 yaş arası çocuklarımızla birlikte yaptık. Amacımız; kurumdaki çocuklarımızın projeyle hedeflenen sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, tarımsal farkındalık gibi kavramları bizzat uygulamayla öğrenmeleri ve aynı zamanda sosyalleşmeleriydi. Ektiğimiz ürünlerin hasadını da çocuklarımızla birlikte yapacağız” dedi.

     

    Kocaeli’nde ilk ve tek

    “Tarım Burda” projesinin Kocaeli’nde ilk ve tek olduğunu vurgulayan Funda Olgun, “Bu proje sayesinde alışveriş merkezimizde yer alan iş ortaklarımızı projeye dahil ederken, organik, geri dönüştürülebilir zemin malzemeleri kullanarak örneğine az rastlanır bir tarım projesi de gerçekleştiriyoruz. Geri dönüşüm temelli projemizle; müşteri deneyimini iyileştirmeyi, sürdürülebilirliği desteklemeyi, geri dönüşüme katkı sağlamayı, iyi tarım ürünleri yetiştirmeyi ve tarımsal faaliyet olarak farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Projenin iş ortağı olan Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği de doğal tarım yöntemleri ve ata tohumlarıyla birlikte projeye rehberlik ediyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.