DOLAR 32,5413
EURO 34,8889
ALTIN 2431,093
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Sanata Bi Yer’ seminerleri başlıyor

    24.10.2017
    A+
    A-

    Toplumun geleceğine katkı sağlamak hedefiyle “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek, Doğuş ile Gelecek” vizyonu altında sosyal sorumluluk projelerini yürüten Doğuş Grubu, Sanata Bi Yer projesiyle kültür ve sanatın gelişimine destek olmayı sürdürüyor. Bugüne kadar 170’in üzerinde öğrencinin 350’yi aşkın çalışmasını sergilemek üzere İstinyePark, bomontiada gibi Doğuş Grubu mekânlarını galeriye dönüştüren Sanata Bi Yer projesi, şimdi de sanatla ilgilenen öğrenciler için ücretsiz seminerler düzenliyor.

    Üniversite öğrencilerine çalışmalarını sanatseverlerle buluşturma olanağı sunan ve ikinci yılına giren Sanata Bi Yer projesi, kültür ve sanata desteğini sürdürüyor. Proje kapsamında Kasım ve Aralık aylarında İstanbul bomontiada’da bulunan Atölye İstanbul’da düzenlenecek “Sanata Bi Yer Seminerleri” ile sanat ve sanat dünyasına yönelik pratik bilgiler verilerek öğrencilere katkı sağlanması hedefleniyor.

    4 Kasım Cumartesi günü bağımsız sanat yöneticisi, Taner Ceylan Studio menajeri, Artwalk Istanbul Kurucusu, ARD Collection Arşiv ve İletişim Sorumlusu Saliha Yavuz’un konuşmacı olarak katılacağı “Sanatçı ve Diğer Roller, Haklar” başlıklı seminerde; sanat eseri ve üretiminin dışındaki dünyaya ilişkin pratik bilgiler, sanatçının profesyonel hayatta ihtiyacı olabilecek iletişim biçimleri ele alınacak. Saliha Yavuz, 25 Kasım Cumartesi günü ise sanatçının profesyonel alanda ihtiyaç duyacağı dokümanlar, portfolyo ve artist statement yazımına ilişkin bilgi, örnek ve açıklamalarla “Sanatçı Dokümanları ve Portfolyo ” başlıklı seminer verecek. 9 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek “Sanat Prodüksiyonu ve Kolektif Sanat Üretimi” başlıklı seminerde de fotoğraf sanatçısı ve sergi tasarımcısı RecCollective kurucularından Sevim Sancaktar, sanat prodüksiyonunda iş yönetim biçimleri ve olanakları ile kolektif sanat üretimine dair bir konuşma gerçekleştirecek. Öğrenciler seminerlere www. sanatabiyer. com üzerinden ücretsiz katılabilecek.

    Sanata Bi Yer Projesi kapsamında bugüne kadar 800’e yakın öğrencinin 2500’den fazla çalışması siteye yüklendi. Resim, fotoğraf, enstalasyon, heykel, baskı-edisyon gibi farklı disiplinlerdeki 350’den fazla çalışma Doğuş Grubu’na ait mekanlarda sergilendi; 60 adet iş sanatseverler tarafından satın alındı.

    Proje, MIXX Awards Türkiye Yarışması’nda, “Marka Destinasyon Siteleri ve Mikro Siteler” kategorisinde Gümüş MIXX Ödülü, 14. Kırmızı Ödülleri’nde “Dijital Kategori’de” Başarı Belgesi ve son olarak Kristal Elma Festivali’nde Dijital ve Sosyal Medya Dalında, Websitesi/Hizmet Kategorisi’nde Kristal Elma kazandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.