DOLAR 32,6129
EURO 34,7832
ALTIN 2491,634
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    5. Uluslararası Arapça Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri başladı

    5. Uluslararası Arapça Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri başladı
    12.11.2020
    A+
    A-

    İlk yılından bu yana büyük bir ilgiyle karşılanan Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, beşinci yılında çevrimiçi olarak gerçekleşiyor. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde açılış töreni gerçekleşen etkinliğin ana teması “İlim Membaı Mâverâünnehir” olarak belirlendi. Büyük ilgiyle karşılanan açılış törenine birçok önemli isim katıldı

    İslâm dünyasının heyecanla takip ettiği 5. Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, kitap ve kültür ilgilileriyle çevrimiçi olarak buluşuyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 6 Kasım Cuma günü başlayan Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin bu yılki ana teması “İlim Membaı Maveraünnehir” olarak belirlendi. Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın açılış konuşmasıyla başlayan tören, teşekkür konuşmalarıyla devam etti. Katılımcılara hediye olarak portre dağıtılan etkinlikte kurdele kesimi de gerçekleşti.

    Birçok önemli ismin katıldığı törende Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Hacı Hasan Turan ile Ahmet Hamdi Çamlı da yer aldı.

    İslâm dünyasında var olan ilmî birikim ve ortak mirası ülkemiz merkezli bir organizasyonda bir araya getirerek Türkiye’nin çok daha iyi tanınmasını hedefleyen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgiyle karşılanarak açılışını gerçekleştirdi.

    12 Kasım Perşembe’ye kadar sürecek etkinlik kapsamında her gün saat 20.00’da Uluslararası İlim Membaı Mâverâünnehir Sempozyumu’nun oturumları gerçekleşirken, saat 22.00’da ise Yusuf Kaplan, Savaş Ş. Barkçin, Ömer Türker, D. Mehmet Doğan gibi ülkemizin önde gelen münevver isimleri konuşuyor. Etkinliğin internet sitesi arapcakitapgunleri.com üzerinden düzenlenen Sanal Kitap Fuarı ile kitapseverler, birçok yayınevinden indirimli kitaplara ulaşabiliyor.

    İlim Membaı Mâverâünnehir temalı resim sergisi ve daha birçok etkinlik ile ilgili ayrıntıya da arapcakitapgunleri.com adresinden ulaşılabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.