DOLAR 32,4122
EURO 34,7298
ALTIN 2441,356
BIST 9934,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” projesi tamamlandı

    “50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” projesi tamamlandı
    18.12.2019
    A+
    A-

    Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, kuruluşunun 50. yılında çocuklar için hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesini tamamladı. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilen “50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” projesi kapsamında, tesislerdeki atıklardan elde edilen birbirinden renkli bank ve masalar toplam 50 okula bağışlandı; 25 bin öğrenci okullarında keyifli ve yaratıcı alanlara kavuştu.

    Kuruluşunun 50. yılını kutlayan Kastamonu Entegre, adını aldığı ve ilk üretim tesislerinin bulunduğu Kastamonu ilinde hayata geçirdiği “50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” adlı sosyal sorumluluk projesini tamamladı. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği proje ile tesislerdeki ahşap, plastik gibi atık malzemeler değerlendirilerek birbirinden renkli bank, koltuk, masa ve saksılara dönüştürüldü. Elde edilen oturma grupları, proje kapsamında toplam 50 okula bağışlandı. 5 ton metal ve 4 ton ahşap hurdasından oluşturulan bu ürünlerle 25 bin çocuğun kullanabileceği geri dönüşüm bahçeleri yaratıldı. Renkli bank ve masalardan oluşan oturma grupları okulların yanı sıra Kastamonu genelindeki 8 farklı kurum ve kuruluşa hediye edildi.

    “25 bin çocuğumuz için renkli ve yaratıcı alanlar tasarladık”

    Bugüne dek atıkların değerlendirilmesi ve tekrar kullanıma özendirilmesi konusunda sektörlerinde öncü çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 50. kuruluş yıllarında gerçekleştirdikleri bu projeyle çocuklarda geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmayı hedeflediklerinin altını çiziyor:

    “Kurulduğu günden bugüne ‘doğal dengeyi koruma’ misyonuyla hareket eden Kastamonu Entegre, insanı ve doğayı odağına alan çevre ve sürdürülebilirlik yaklaşımını, kurumsal yönetim ilkelerinin ayrılmaz bileşenleri olarak görmüştür. Bu yarım asırlık süreçte, şirketimiz gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmak üzere, küresel standartlara uygun ve sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirmiş, çevresel etkiyi azaltarak, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması faaliyetlerini sürdürmüştür. Ellinci yılımızda da ‘Geri Dönüşüm Bahçesi’ projesini hayata geçirerek, çocuklarımızda çevre bilincini geliştirmeyi, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmayı hedefledik. Kastamonu Fabrikamızın sıfır atık çalışmaları kapsamında geliştirilen bu proje ile 25 bin çocuğumuza okul bahçelerinde, kullanmaktan ve görmekten keyif alacakları renkli ve yaratıcı alanlar oluşturduk.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.