DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    54 ülkeye ihracat yapan URTİM’e TİM Başkanından ziyaret

    54 ülkeye ihracat yapan URTİM’e TİM Başkanından ziyaret
    22.10.2018
    A+
    A-

    Hadımköy-Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD) tarafından düzenlenen bir toplantıya katılan ve bölgedeki fabrikaların sorunlarını dinleyen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, toplantının ardından 54 ülkeye ihracat yapan kalıp ve iskele sistemleri üreticisi URTİM’i ziyaret etti. Gülle, mevcut kur seviyelerinin ihracatın çok yukarılara taşınması gereken kurlar olduğunu belirterek, “Bize düşen ihracatı en iyi şekilde yükseltmek” dedi.

    Ekonomide şu anda finansman konusunun çok önemli bir gündem maddesi olduğunu belirten Gülle, bankalarla ilgili şikayetlerin herkesin malumu olduğunu söyledi. Onun ötesinde Türkiye’nin satmakla ilgili bir sorunu olmadığını vurgulayan Gülle, “Bu kurlar artık Türkiye’nin ihracat yapması gereken kurlar, ihracatın çok yukarılara taşınması gereken kurlar. Bize düşen ihracatı en iyi şekilde yükseltmek” dedi.  İş adamlarının üreterek, daha fazla ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade eden Gülle, TİM olarak, iş adamlarının karşılaştığı sıkıntıların çözümü için çalıştıklarını, sorunların çözümünün takipçisi olduklarını söyledi.

    Hüseyin Bozdağ’ın Başkanı olduğu HASİAD toplantısının ardından Hadımköy’de bulunan URTİM’i ziyaret eden Gülle, “İskele kalıp sektörü ülke ekonomimiz için önemli bir sektör. URTİM de bu sektörde ön plana çıkmış başarılı şirketlerimizden. Fabrika ziyaretiyle  kalıp ve iskele sektörünün çok kapsamlı bir iş alanı olduğunu gördüm. URTİM inşaat projelerinin dışında endüstriyel tesis, tersane, rafineri ve çevrim santralleri projeleri için de sistemlerini ihraç ediyormuş.  Dünya genelinde farklı projelerde Türk kalıp ve iskele sistemlerinin kullanılması gurur verici.” dedi.

    54 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR 

    Gülle’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren URTİM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar ise, TİM Başkanı Gülle’nin bölgedeki fabrikaların sorunlarını dikkate almasından dolayı da son derece mutlu olduğunu kaydetti.

    URTİM olarak inşaatın yanı sıra endüstriyel tesisler, tersaneler, rafineriler ve çevrim santralleri alanında uzmanlaşmalarının kendilerine büyük katkı sağladığını anlatan Urfalılar, “Farklı sektörlere ve farklı ülkelere odaklanmış olmanın avantajlarını her zaman yaşıyoruz. Geliştirdiğimiz sistemler ile inşaatlarda, tersanelerde ve endüstriyel tesislerde zaman, maliyet avantajı ve İSG kurallarına uygun güvenli çalışma sağlıyoruz. URTİM olarak üretimimizin yüzde 70’ini, aralarında Malezya, Kanada, Katar, Ürdün, Ekvator Ginesi, Senegal, Nijerya ve Kenya, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de bulunduğu 54 ülkeye ihraç ediyoruz” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.