DOLAR 32,3363
EURO 35,2038
ALTIN 2246,647
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    59 yılda 40 milyon metreküp Ytong üretti

    59 yılda 40 milyon metreküp Ytong üretti
    05.12.2022
    A+
    A-

    Türkiye’de 1965 yılından bu yana üretilen Ytong yapı malzemesi miktarı 40 milyon metreküpe ulaştı, 40 milyonuncu palet Türk Ytong’un Dilovası Fabrikası’ndaki banttan törenle indirildi.

    Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketi Türk Ytong tarafından 1965 yılında İstanbul’da kurulan 50 bin metreküp kapasiteli fabrikada başlayan Ytong üretimi, 59 yılda 6 fabrikada toplam 40 milyon metreküpe ulaştı. Bu rakam 3,3 milyon ev üretimine eşdeğer. Türkiye, 6 fabrika ile Ytong üreten ülkeler arasında da dünya lideri konumunda.  

    Yapı malzemeleri sektörünün lider markası Türk Ytong, 1965 yılından bu yana üretimi kesintisiz devam eden Ytong’un 40 milyon metreküplük üretime ulaştığını duyurdu. Dilovası Fabrikası’nda yapılan kutlama törenine Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Tolga Öztoprak, yöneticiler ve fabrika çalışanları katıldı.

    Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Türk Ytong’un dünyanın en büyük gazbeton üreticileri arasında bulunduğunu hatırlatarak, “Türkiye’de 6 fabrikada yılda 2 buçuk milyon metreküp gazbeton üretme kapasitesine sahibiz. Bugün ise 40 milyon metreküp üretime ulaşmamızı tüm Türk Ytong çalışanlarıyla kutluyoruz. 40 milyon metreküp malzemeyle yaklaşık 3,3 milyon adet konut inşa edildiğini söyleyebiliriz. Bu konutlarda Ytong kullanımı ile elde edilen ısı tasarrufu sayesinde 59 yılda 10 milyar doları aşkın döviz tasarrufu sağlandı. Bu rakam gerçekten ülkemiz ve çalışanlarımızla paylaşmamız gereken gurur verici bir başarıdır. Ytong, çevre ve enerji dostu, nefes alan, hafif yapı malzemeleriyle, ülkemizde sağlıklı ve güvenli konutlar inşa edilmesine öncülük ediyor. Bu gurur bizlerin olduğu kadar ülkemizin sanayi üretiminin de bir başarı hikayesi ve gurur tablosudur” dedi.

    Dünya lideri Türk Ytong

    Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Türk Ytong’un faaliyetine başladığı ilk günden itibaren hiç durmadan, ara vermeden, dünyanın ve Türkiye’nin yaşadığı zor günlerde bile üretmeye devam ettiklerini ve yapı sektörüne benzersiz ürünler sunmak amacıyla çalıştıklarını söyledi. Hinginar, en büyük hedeflerinin ülkeye fayda sağlayan ürünler üretmek, Türkiye’deki konut ve yapıların çağdaş, modern, güvenle yaşanabilen, enerji tasarrufu sağlayan mekanlar haline gelmesine yardımcı olacak her türlü yeniliği Türkiye’de sunmak olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Hedefimiz çağdaş ve modern hayatın ihtiyaçlarının neler olduğunu anlayarak, bunlara cevap vermek oldu. Bugün hala 59 yıl önceki gibi heyecanla, motivasyonla evlerin, ofislerin, okulların, fabrikaların kısaca içinde hayatımızı sürdürdüğümüz tüm yapıların çağdaş bir biçimde oluşması, yapıların en az enerji ile ısıtılmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bu hedefler sayesinde pazar lideri ve dünya lideri olmayı başardık. Geleceğe, eğitime, istihdama, ülkemize olan inancımızla yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.