DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    9. paintistanbul & Turkcoat 2024 Fuarı açılıyor

    9. paintistanbul & Turkcoat 2024 Fuarı açılıyor
    16.03.2024
    A+
    A-

    Avrasya’nın önemli boya ve hammaddeleri fuarı “paintistanbul & Turkcoat 2024” 8 Mayıs’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde başlıyor.

    Boya, Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları ve Yapıştırıcı Hammaddeleri, Laboratuvar ve Üretim Ekipmanları sektörlerini bir araya getirecek olan 9. paintistanbul & Turkcoat’da bu yıl 80 üllkeden 220 marka 10 binden fazla katılımcı ile buluşacak.

    Artkim Fuarcılık tarafından, Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) iş birliği ile düzenlenen fuar, Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD), Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) ve Katkı Üreticileri Birliği (KÜB) desteği ile gerçekleşecek. Fuar ile eş zamanlı açılacak ve 3 ay boyunca erişime açık kalacak sanal fuar platformu firmalara uzun süreli iletişim imkanı ve yüksek marka görünürlüğü sağlarken, ziyaretçiler için de zaman kısıtlaması olmaksızın firmalar hakkındaki bilgileri görüntüleme ve online toplantı yapma imkanı sunacak.

    Türkiye, Avrupa’nın 5. büyük boya üreticisi 

    Avrupa’nın 5. büyük boya üreticisi konumundaki Türkiye’de sektör her geçen gün daha da büyüyor. Boya sektörünün güçlü oyuncusu olan Türkiye, Orta Doğu’dan Kuzey Afrika’ya farklı coğrafyalara ihracat gerçekleştiriyor.Otomotiv, inşaat gibi lokomotif sektörlerin Türkiye’de günden güne daha çok gelişmesiyle doğru orantılı olarak boya sektörü de ilerleme kaydediyor. Yıllık toplam 800 bin ton boya üretim kapasitesine sahip Türkiye’de, boya sektöründe yaklaşık 600 kuruluş faaliyet gösteriyor.

    Kimya sektörü Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan 2. sektör 

    İhracata ve ülke ekonomisine en çok katkı sağlayan ikinci sektör olan kimya sektörü, bu yılı 32 milyar dolar ciro ile kapattı. Stratejik öneme sahip kimya sektörü ülke ihracatından yüzde 13 pay alıyor. Sektörün, 2024 yılı ihracat hedefi 35 milyar dolar. İnşaat malzemesi sanayi üretimi ise 2023 yılında yüzde 5 artarken en fazla üretim artışı metal yapı ve yapı parçalarında gerçekleşmişti.

    Ekonominin lokomotifi İnşaat Sektörü 

    Türkiye’de İnşaat sektörü, kendisine bağlı yaklaşık 200 alt sektörün ürettiği mal ve hizmeti talep eden bir konumda olması sebebi ile, “ekonominin lokomotifi” olma vasfını koruyor. Sektörünün Türkiye ekonomisi içerisindeki doğrudan payı yüzde 8. Sektör, 2023 yılını, deprem sonrası sürecin yarattığı özel koşullar ve yerel seçimler öncesi hızlanan kentsel dönüşüm ve alt yapı faaliyetlerinin de etkisi ile yüzde 7,8’lik artışla kapadı.

    Resmi Havayolu Sponsorluğu’nu Türk Hava Yolları’nın üstlendiği paintistanbul & Turkcoat 2024 Fuarı, ülkemizinboya ve hammaddeleri sektörünü yurtiçi ve yurt dışında tanıtması ve ihracata sağladığı katkılar açısından önemli bir konumda bulunuyor. Fuarda yurtiçi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin beğenisine sunulacak ürün ve hizmetler ile, katılımcı firmalar hem yeni inovasyon ve teknolojilerini geniş bir kitleye ulaştırma, hem de verimli iş bağlantıları kurma fırsatı yakalayacak. Sektörün bütün hammadde, makine, ekipman ve üretim teknolojileri firmalarını buluşturan paintistanbul & Turkcoat 2024 Fuarı 10 Mayıs’a kadar açık kalacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.