DOLAR 32,3933
EURO 34,6435
ALTIN 2393,244
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Turizmin hareketlenmesiyle yabancı yatırımcı talepleri artar

    İhsan Çulhalık: Turizmin hareketlenmesiyle yabancı yatırımcı talepleri artar
    14.06.2021
    A+
    A-

    TÜİK Mayıs 2021 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre;
    ·         Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %16,2 artarak 59 bin 166 oldu.

    ·         Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %106,5 artarak bin 776 oldu.

    ·         Türkiye genelinde Mayıs ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %42,9 azalış göstererek 10 bin 560 oldu

    TÜİK Mayıs 2021 konut satış istatistik sonuçlarından yola çıkan inşaat sektörü temsilcilerinden İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık “Turizmin hareketlenmesiyle yabancı yatırımcı talepleri artar” dedi.

    “Konutta bahar sezonunun etkileri, yüksek faize rağmen devam ediyor. Tam kapanmanın etkilerinin ticari faaliyetlerde hissedildiği bir ayda yatırımcılar konuta yatırıma devam etti. Ham madde fiyatlarındaki yükselişle artışa geçen konut fiyatları, yatırımcıları hareketlendiriyor. Çünkü yatırımcı fiyatlar daha da artmadan konut satın almak istiyor. Bu nedenle fırsat ortadan kalkmadan hızlı hareket etme eğilimi gösteriyor. Diğer taraftan dövizdeki yukarı yönlü hareketlilik eğilimi, yabancı yatırımcılar için çok büyük bir avantaj yarattı. Yılın ilk 2 ayında beklemeye geçen yabancı yatırımcı, aktif pozisyona geçti. Gurbetçilerimiz de sektöre yatırıma yöneldi. Pandemi, yerli yatırımcı kadar yabancı yatırımcı ve gurbetçi beklentilerini de tümüyle değiştirdi. Yabancı yatırımcı, yaşamını da işini de ülkemize taşımak istiyor. İzole ve güvenli yaşam beklentisiyle de geniş balkonlu bahçeli, merkezi lokasyonlarda yer alan projelere yöneliyor. Turizm sezonunun tam olarak açılmasıyla sezonun hareketlenmesi, talebi daha da artırır.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.