DOLAR 32,362
EURO 34,775
ALTIN 2400,636
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    A101 SAP ile bulutta büyüyecek

    A101 SAP ile bulutta büyüyecek
    23.04.2019
    A+
    A-

    Müşterilerine 81 ilde 8 binden fazla mağazasıyla hizmet veren A101 marketler zinciri, SAP çözümleri ile verimliliğe ve büyümeye odaklanıyor. SAP altyapısını ve çözümlerini buluta taşımaya hazırlanan A101, bu dönüşüm ile hem verimliliğini artırarak büyümeye devam edecek, hem de müşterilerine daha özel bir alışveriş deneyimi sunacak. Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, bu iş birliği kapsamında A101’in tüm verilerini Türkiye’den yönetecek.

    Hızla dijitalleşen dünyada hizmet odaklı perakende sektörü en hızlı değişen sektörlerin de başında geliyor. E-ticaretin hızla gelişmesi, çoklu kanal (omnichannel), artan rekabet, yeni müşteri ihtiyaçları ve beklentileri sektörü yeniden şekillendirirken, şirketler de bu dönüşüme paralel olarak birer “Akıllı İşletme”ye dönüşüyor. Deloitte Perakende’nin Küresel Güçleri 2019 Raporu’nda, dünyanın en hızlı büyüyen ilk 50 perakende şirketinin arasında 5. sırada yer alan ve 8 binden fazla mağazası ile en uygun fiyata kaliteli ürünleri müşterilerine ulaştırmayı hedefleyen A101 marketler zinciri, verimliliğini artırmak ve iş süreçlerini optimize ederek müşterilerine en iyi alışveriş deneyimini yaşatmak için başlattığı dijital dönüşüm yolculuğunda SAP’yi tercih etti.

    A101, hali hazırda kullandığı SAP sistemlerini ve çözümlerini, SAP’nin yeni nesil ERP çözümü olan S/4HANA Retail’e taşımaya hazırlanıyor. SAP’nin altyapı, yönetim ve uygulama hizmetlerini beraber sunduğu SAP HANA Enterprise Cloud (HEC) çözümü ile buluta geçişini gerçekleştirecek olan A101, tüm verilerini de Türkiye’de tutacak. Bu proje ile A101; temel perakende, teknik satın alma, mağaza operasyonları, tedarik zinciri, finans, online/offline satış kanalları, büyük veri ve müşteri deneyimi süreçlerini uçtan uca tek merkezden ve gerçek zamanlı olarak SAP HEC üzerinden yöneten Türkiye’deki ilk S/4HANA Retail müşterisi olacak.

    Büyümek isteyen kurumlar için bulutun alternatifi yok

    A101’in buluttaki hızı ve fırsatları SAP ile keşfedecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, A101’in bulut teknolojileri ile perakende sektöründe daha rekabetçi bir yapıya ulaşacağını belirterek, “SAP’nin 100’den fazla bulut çözümü ve dünya genelinde 186 milyondan fazla bulut kullanıcısı var. Günümüzde işletmelerin %90’ından fazlası bulut teknolojisinden yararlanıyor. En yenilikçi teknolojileri uygulama konusunda öncü olan perakende sektörü buluta geçişte de bu konumunu koruyor. Günümüz koşullarında büyümek, hız kazanmak, verimliliği artırmak, daha esnek bir yapıya kavuşmak ve rekabette öne geçmek için bulutun bir alternatifi yok. SAP Türkiye olarak amacımız müşterilerimizin bu dönüşüm yolculuklarına destek olmak, karmaşık iş süreçlerini sadeleştirerek hızlı aksiyon alma yeteneklerini artırmak.” diye konuştu.

    A101 CTO’su (Chief Technology Officer) Orhan Dağlıoğlugil ise “Büyük veriyi hızla işleyerek doğru ve öngörülebilir tahminlerle sunarak iş süreçlerini basit ve sade bir hale getiren SAP S/4HANA Retail ve ilgili uygulamaları için yönetilen, özel bir bulut hizmeti olan SAP HANA Enterprise Cloud ile A101, özellikle mağazalarda daha sistematik ve verimli büyüyecek. Bulut bilişimin avantajları arasında; düşük donanım maliyeti, bağlan-kullan metodunun sağladığı hız ve esneklik, gelişmiş performans, anında güncellenebilme, sınırsız depolama kapasitesi ve tüm işletim sistemlerine kolayca uyum sağlaması gibi özellikler ön plana çıkıyor” dedi.

    SAP perakende çözümlerinin işletmelere sağladığı kazanımlar

    • İç ve dış paydaşların entegre çalıştığı, uçtan uca otomatize operasyonlar sayesinde; çalışan verimliliği, iş kalitesi ve müşteri memnuniyetinde artış.
    • Operasyon-planlama ve raporlama işlevlerinin entegre ve gerçek zamanlı koştuğu mimari sayesinde işletim ve karar alma süreçlerinde çeviklik, satış geliri ve karlılıkta büyüme.
    • Basitleştirilmiş yeni nesil teknoloji altyapısı sayesinde teknik işletim-bakım ve destek maliyetlerinde azalma.
    • Stok tutarlılığında yaklaşık yüzde 30-40 iyileşme.
    • Depo ve sevkiyat giderlerinde yüzde 10 azalma.
    • Toplam ciroda en az yüzde 2 artış.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.