DOLAR 32,52
EURO 34,9499
ALTIN 2436,389
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdülkadir Akkuş: Bu dönemin en büyük kazanımı yabancıya satışlardaki artış

    Abdülkadir Akkuş: Bu dönemin en büyük kazanımı yabancıya satışlardaki artış
    14.06.2021
    A+
    A-

    TÜİK Mayıs 2021 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre;
    ·         Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %16,2 artarak 59 bin 166 oldu.

    ·         Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %106,5 artarak bin 776 oldu.

    ·         Türkiye genelinde Mayıs ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %42,9 azalış göstererek 10 bin 560 oldu

    TÜİK Mayıs 2021 konut satış istatistik sonuçlarından yola çıkan inşaat sektörü temsilcilerinden Akkuş Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş “Bu dönemin en büyük kazanımı yabancıya satışlardaki artış” dedi.

    “Tam kapanmanın hâkim olduğu, seyahat yasaklarıyla geçen bir ayda satışlarda yaşanan yüzde 16,2’lik artışı önemli buluyoruz. Ancak içerisinde bulunduğumuz dönem itibariyle yükselişe geçen faizlerin ve artan maliyetlerle yükselen fiyatların etkisiyle satışlardaki artış çok da beklediğimiz seviyelerde değil. Dövizdeki yükseliş nedeniyle yabancı yatırımcı bu dönemi önemli bir fırsat olarak gördü. Yabancı yatırımcı satışları yılın ilk 2 ayında çok iyimser bir tablo sunmadı. Ancak, dövizin etkisiyle marttan bu yana yükselişte. Bu dönemin en büyük kazanımı da yabancıya yapılan satışlardaki artış oldu. İç piyasada satışların beklediğimiz seviyelere yükselmesi için faiz indirimine ihtiyacımız var. Faizlerin yüzde 1’in altına indirilmesinin yanı sıra yatırımcıya sunulacak ek finansman destekleriyle satışlarda beklediğimiz seviyeleri yakalayabiliriz. Bu noktada devletimiz tarafından atılacak adımlarla, konut sektöründe satışların hızı artırılabilir. Konut sektörü için yürürlüğe konulacak bir acil eylem planı ile sektör oyuncuları, aktif bir pozisyona geçirilebilir.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.