DOLAR 32,2662
EURO 35,0628
ALTIN 2466,747
BIST 10319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdülkadir Akkuş: Fiyatların artacağını öngören konut alıcısı yatırıma yönelecek

    Abdülkadir Akkuş: Fiyatların artacağını öngören konut alıcısı yatırıma yönelecek
    12.07.2021
    A+
    A-

     

    TÜİK Haziran 2021 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre;

    – Türkiye genelinde konut satışları haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %29,1 azalarak 134 bin 731 oldu.

    – Türkiye genelinde haziran ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %71,5 azalış göstererek 28 bin 878 oldu.

    – Yabancılara yapılan konut satışları ise, bir önceki yılın aynı ayına göre %185,3 artarak 4 bin 748 oldu.

    Abdülkadir Akkuş/ Akkuş Group Yönetim Kurulu Başkanı:
    Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen düşük faiz kampanyaları konut satışlarını arttırdı ve mevcut konut stoku ciddi oranda eridi. Ancak özellikle inşaat girdilerindeki maliyet artışı nedeniyle iç piyasada beklenen sıçramayı henüz yakalayamadık. Gerek ithalat gerekse geride bırakmakta olduğumuz pandemi süreci nedeniyle maliyetlerin son derece yükseldiği bir dönem yaşıyoruz. Konut alıcıları bu maliyetlerin yeni başlanacak inşaatlara olumsuz yönde yansıyacağını ve fiyatların daha da artacağını bildiğinden yatırıma yönelmeye başlayacak. Bu da iç piyasada hareketliliğe neden olacak. Öte yandan şu dönemde gurbetçilerin de markajına da girdik. Pandemi, yerli yatırımcı kadar yabancı yatırımcı ve gurbetçi beklentilerini de tümüyle değiştirdi. Yabancı yatırımcı, yaşamını da işini de ülkemize taşımak istiyor. İzole ve güvenli yaşam beklentisiyle de geniş balkonlu bahçeli, merkezi lokasyonlarda yer alan projelere yöneliyor. Turizm sezonunun tam olarak açılması ve bu etkenler konut satış rakamlarını daha da yukarıya taşıyacaktır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.