DOLAR 32,3282
EURO 35,0722
ALTIN 2295,316
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdülkadir Akkuş: “İş adamlarını, varlıklarının yüzde 10’unu yatırıma ayırmaya davet ediyorum.”

    Abdülkadir Akkuş: “İş adamlarını, varlıklarının yüzde 10’unu yatırıma ayırmaya davet ediyorum.”
    09.05.2023
    A+
    A-

    Türkiye’nin 22’nci ihracatçı şehri olan Mardin’in göç veren değil, göç alan bir kent konumunda olduğunu belirten Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, bölgede istihdamı karşılamak üzere yatırımların arttırılması gerektiğini söyledi. Akkuş “Mardinli iş adamlarımızı, yatırımcılarımızı varlıklarının yüzde 10’unu Mardin’de yatırım yapmaya ayırmaya davet ediyorum” dedi.

    Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Mardinli iş adamlarına varlıklarının yüzde 10’unu Mardin’e yatırım yapmak üzere ayırmaları çağrısında bulundu. Türkiye’de İş Dünyası Dergisi’nin Mardin Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Abdülkadir Akkuş, Türkiye’nin 22’nci ihracatçı şehri olan Mardin’in göç veren değil, göç alan bir kent konumunda olduğunu bu nedenle de istihdamı karşılamak üzere yatırımların arttırılması gerektiğini ifade etti.

    Abdülkadir Akkuş “Üretimin, mimarinin, sanatın, lojistiğin merkezi konumunda olan 13 bin yıllık bu kadim topraklar göç veren değil göç alan bir şehirdir. Mardin, yatırım, üretim ve istihdam alanlarında da Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor. Mardin’in, 2022 yılındaki ihracatı 1 milyar 143 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2023 yılı ilk çeyreğindeki ihracatı ise 223,8 milyon dolar oldu. Amacımız; bu rakamları daha yukarılara taşımaktır. Bu bilinçteki firmalarımız, yatırımlarını, üretimlerini bu yönde hayata geçiriyor.

    Bölgemiz, turizmde de yükselen cazibesi, sosyal dokusu, zengin gastronomisi, el sanatları, tarihi ve kültürel zenginliğiyle uzun yıllar ziyaretçi akınına uğrayacaktır. Tüm değerleriyle göç veren değil, göç alan bir şehir olan Mardinimiz’in yakın gelecekte büyük ve gelişmiş iller arasında yerini alacağına şüphemiz yoktur. Bizler de göç alan şehrimizde oluşabilecek iş ve konut ihtiyacına yanıt verecek yatırımlar gerçekleştirmeliyiz. Bu nedenle Mardinli iş adamlarımızı, yatırımcılarımızı varlıklarının yüzde 10’unu Mardin’de yatırım yapmaya ayırmaya davet ediyorum” diye konuştu.

    Mardin’in istihdam açısından önemli bir görev üstlendiğinin altını çizen Abdülkadir Akkuş, özellikle OSB’lerin ihracat ve sektörel çeşitlilik açısından büyük katkı sağladığını söyledi.

    Akkuş “Hepimizin bildiği gibi son yıllarda ihracat faaliyetlerinde yarattığı katma değerle dikkatleri üzerinde çeken Mardin, Türkiye’de bölgesel kalkınmada açık ara liderliği elinde bulunduruyor. Bu bölgede genç ve kadın istihdamının ihracat üzerindeki çarpan etkisinden söz edebiliriz. Hedeflerimizi kadın ve genç istihdamını arttıracak şekilde belirlemeliyiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.