DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: Satışlarla birlikte üretim de artıyor

    Abdüssamet Bahadır: Satışlarla birlikte üretim de artıyor
    12.05.2021
    A+
    A-
    TÜİK Nisan 2021 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %124,1 artarak 95 bin 863 oldu. Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %124,1 artarak 95 bin 863 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %416,1 artarak 4 bin 77 oldu. Türkiye genelinde Nisan ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %2,5 artış göstererek 17 bin 514 oldu. TÜİK Nisan 2021 konut satış istatistik sonuçlarından yola çıkan inşaat sektörü temsilcilerinden Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır şöyle konuştu..
    “Sektörümüzde marttaki artışla birlikte başlayan açılım dönemi sürüyor. Her sene bahar aylarında yaşanan canlanma, bu sene farklı bir harekete sahne oldu. Döviz ve altındaki yükseliş, bu yatırım araçlarını sektörümüze kazandırdı. Diğer yatırım araçlarına yönelik yaşanan güven sarsılmasıyla da sektörümüzdeki canlanma hız kazandı. Yabancı yatırımcı yüksek seyreden döviz avantajını da kullanarak yatırımlarından ciddi bir katma değer elde ediyor. Sektörde bahar sezonunun etkileri hissediliyor. Rafta bekletilen kentsel dönüşüm projeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sağladığı KDV indirimi ile sahaya inmeye başladı. Çünkü Türkiye’nin deprem gerçeği ve çarpık kentleşme nedeniyle bu yöndeki projelere acilen ihtiyacı var. Bakanlığımız bu konuya el koydu. Sunulan desteklerle de kentsel dönüşüm faaliyetleri hız kazandı. Türkiye’nin konuta ihtiyacı sürüyor. Her iki açıdan bakıldığında satışlarla birlikte üretim de artıyor. Üreticiye ve yatırımcıya sunulacak teşvik ve indirimlerle bu yöndeki hareketliliğin daha ileri boyutlara taşınabileceğine inanıyoruz.”
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.