DOLAR 32,5687
EURO 34,7565
ALTIN 2491,194
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: Sektörümüz, pandemiye rağmen yabancı yatırımcının radarına girdi

    Abdüssamet Bahadır: Sektörümüz, pandemiye rağmen yabancı yatırımcının radarına girdi
    15.12.2020
    A+
    A-

    TÜİK Kasım 2020 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,7 azalarak 112 bin 483 oldu. Türkiye genelinde 2020 Kasım ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %44,3 azalış göstererek 24 bin 450 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %21,7 olarak gerçekleşti.

    Ocak-Kasım döneminde 1 milyon 393 bin 335 konut satışı gerçekleşerek, bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,5 artış gösterdi. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %24,4 artarak 4 bin 962 oldu.

     

    Abdüssamet Bahadır / Bahaş Holding CEO’su:

     

    Sektörümüz, pandemiye rağmen yabancı yatırımcının radarına girdi” 

     

    “Sektörümüzde yerli yatırımcıdaki gerileme faiz oranlarındaki yükselişin etkisiyle sürerken, yabancı yatırımcıdaki artış, bir trend haline dönüştü. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre, yabancı yatırımcı satışlarındaki artış, 4 aylık süreçte yüzde 24,4’e dayandı. Türkiye, pandemi ile mücadelesinde başarılı sağlık sistemi sayesinde dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Geçtiğimiz ay döviz fiyatlarındaki sert yükseliş, Cumhurbaşkanımız ve ekonomi kurmayları tarafından piyasalara verilen güven mesajları ve açıklanan reformlarla ortadan kaldırıldı. Sektörümüz, pandemiye rağmen yabancı yatırımcının radarına girdi. Yabancı yatırımcı aradığı güven ve huzur arayışını ülkemizde buluyor. Alımlarda oturum amaçlı satın almaların oranı artıyor. Kısa sürede meclise gelmesi beklenen reform paketlerinin, Türkiye’yi ekonomi demokrasi ölçeğinde daha da yukarılara taşıyacağı bir gerçek. Yılın 3’üncü çeyreğinde elde ettiğimiz yüzde 6.7’lik büyüme de pozitif bir etki sunacak. Ekonomik reformların ve yargı paketlerinin getireceği refah ortamı, elbette yatırımları teşvik edici bir etki yaratacak. Mevcut konjonktür gereği artışa geçen faiz oranları, iç piyasayı bir miktar geriletti. Devletimizin bu konuya eğilmesini bekliyoruz. Şu aşamada gerileyen yurt içi satışları, yabancı satışlarıyla kurtarır pozisyondayız. Sektörümüz, sadece Orta Doğu’dan değil dünyanın dört bir yanından talep görüyor. Afrika ile Asya ülkelerinin de yükselişi söz konusu. Buradaki yükselişte başarılı pandemi yönetiminin çok büyük payı var. İçerisinde bulunduğumuz dönemde alınan sıkı tedbirlerin etkisiyle olabilecek bir yeni dalgaya karşı adeta savaş açmış durumdayız. Önümüzdeki ay itibariyle artışın devam edeceğini şimdiden söylemek mümkün. Yılsonu hedeflerine ulaşılması noktasında bu durum, bize önemli bir kazanç sağlayacak. Sektörümüz hedeflediği rakamlara ulaşarak, 2021’e yeni projelerle başlangıç yapabilecek.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.