DOLAR 32,3631
EURO 34,7965
ALTIN 2400,878
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

     Abdüssamet Bahadır: Yabancı yatırımcı oranındaki artışta, markalı konut üreticilerinin etkisi büyük

     Abdüssamet Bahadır: Yabancı yatırımcı oranındaki artışta, markalı konut üreticilerinin etkisi büyük
    18.07.2019
    A+
    A-

    TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,6 oranında  azalarak 61 bin 355 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 84,6 oranında azalış göstererek 7 bin 319 oldu.

     Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır konuyla ilgili şöyle konuştu:  

    TÜİK’in açıkladığı haziran ayı konut satış rakamlarına göre yabancı yatırımcı oranındaki artış, yüzde 30.5’e ulaştı. Türkiye’de yatırım ortamında yaşanan olumlu gelişmeler, sektöre yönelik yatırımları da tetikliyor. Gayrimenkul ve inşaat sektörüne yönelik yabancı yatırımcı talepleri, bu olumlu gidişatla paralel olarak ilerliyor. Özellikle yakın coğrafyamızda yer alan Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen taleplerde ciddi bir artış söz konusu. Bu ülkelerin yatırımcıları, kazançlı yatırım faktörünü çok önemseyerek, üst düzey konfor arayışına da cevap veren bir proje arayışı içinde giriyor. Dolayısıyla oturuma hazır ya da bitmek üzere olan projeleri tercih ediyor. Tüm bu unsurlar birleştiğinde, yabancı yatırımcı oranındaki artışta, markalı konut üreticilerinin prestij ve kazanç unsuruyla öne çıkan projelerinin etkisinin çok büyük olduğunu söyleyebiliriz. Sektörümüz dolaylı olarak alt sektörlerini beslerken Türkiye ekonomisi için kritik önemde yer alan sektörleri de besleyen bir yapı kazandı.  Sektörümüze yatırım yapan yabancı yatırımcılar, ülkemizde vatandaşlık hakkı edinerek yatırımlarını da ülkemize kaydırıyor. Sadece sektörün satış rakamlarını artırmıyor, yatırım ortamının iyileştirilmesi noktasında da olumlu bir etki yaratıyor.

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.