DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Adalar’da satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136

    Adalar’da satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136
    10.08.2023
    A+
    A-

    Yapay zeka ve büyük veri analizi ile gayrimenkul değer hesabı sunan ve bu sayede kullanıcıların güvenle gayrimenkul satışı yapmalarına imkan sağlayan Endeksa’nın yazlık bölgeler piyasa incelemelerinde sıradaki durağı İstanbul’un en gözde sayfiye bölgesi olan Adalar oldu. Adalar’da 2023 yılı başından beri satılık konutlardaki stok artış oranı %136 olarak ölçülürken, son bir yıl içerisinde satılık konut fiyat artışı %75, ortalama konut fiyatı ise 6 milyon 547 bin 266 TL oldu.

    Yapay zekâ ve büyük veri analizi ile gayrimenkul değer hesabı sunan ve bu sayede kullanıcıların güvenle gayrimenkul satışı yapmalarına imkan sağlayan Endeksa’nın yazlık bölgeler piyasa incelemeleri devam ediyor. Adalar’ı mercek altına alan Endeksa verilerine göre Adalar’da evini satmak isteyenlerin oranı hızla artıyor. Bu bölgede 2023 yılı başından beri satılık konutlardaki stok artış oranı %136 olarak ölçüldü.

    16 bin 690 nüfusu olan İstanbul Adalar’da Ağustos 2023 itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %75 artarken, konutların ortalama büyüklüğü 129 metrekare ve ortalama konut fiyatı 6 milyon 547 bin 266 TL.

    İstanbul Adalar’da Konut Fiyatları En Fazla Artan Mahalleler

    Yıllık ortalamalara bakıldığında İstanbul ili Adalar ilçesinde en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla %101 ile Heybeliada, %92 ile Maden (Büyükada), %73 ile Nizam (Büyükada), %59 ile Burgazada, %12 ile Kınalıada olarak sıralandı.

    İstanbul Adalar’da En Hızlı Kazandıran Mahalleler

    Amortisman süreleri dikkate alındığında Adalar ilçesinde en hızlı geri dönüşe sahip mahalleler ise sırasıyla 22 yıl ile Maden ve Nizam, 25 yıl ile Heybeliada ve Kınalıada; 32 yıl ile Burgazada olarak sıralandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.