DOLAR 32,4762
EURO 34,6999
ALTIN 2407,119
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Afganistan‘ın ilk kadın sokak sanatçısı İstanbul Comics and Art Festival‘de

    Afganistan‘ın ilk kadın sokak sanatçısı  İstanbul Comics and Art Festival‘de
    07.09.2018
    A+
    A-

     Dream Sales Machine tarafından üçüncüsü düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival, 07–09 Eylül 2018 tarihleri arasında Club Quartier ve Moda All Saints Kilisesi’nde binlerce sanatseveri ağırlayacak. Tüm etkinliklerin ‘kimlik‘ temasıyla kurgulandığı festivalin graffiti alanında Afganistan‘ın ilk kadın sokak sanatçısı ve Kabil Üniversitesi Öğretim Üyesi Shamsia Hassani de yer alıyor.

     Bu yıl uluslararası katılımla “kimlik“ temasıyla düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival‘in graffiti alanı 4 kadın graffiti sanatçısını ağırlayarak üç gün boyunca canlı graffiti çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

     Kadıköy‘de bir Afgan kadın sanatçı

    İCAF‘ın kadın graffiti sanatçıları arasında Afganistan‘ın ilk kadın sokak sanatçısı ve Kabil Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, İran asıllı Shamsia Hassani de yer alıyor. Hassani, sanat üretimiyle Afgan kadınına yönelik yeni bir tavır belirledi. Bu tavır kadının gücünün, hayattaki amaçlarını başarabilmenin ve tutkunun tavrı oldu. Hassani‘nin portrelerinde kullandığı kadın karakterler, gururlu, ses çıkaran ve pozitif anlamda insanların hayatlarını yönlendiren kişiler oldu. Afganistan‘daki savaş sonrası ve son 10 yıllık dönem boyunca Hassani‘nin sanat çalışmaları ülkedeki tüm kadınlar adına büyük bir dalgaya dönüştü. Hassani‘nin sokak sanatı binlerce kadına ilham verdi ve diğer Afgan sanatçılara da umut oldu. Hassani‘nin öyküsü ve kadınları, 07–09 Eylül 2018 tarihleri arasında İCAF‘ta sanatseverlerle buluşacak.

     İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), kamusal alan enstalasyonları, çizgi roman ve illüstrasyon stand ve sergileri, canlı graffiti çalışmaları, katılıma açık atölyeleri, sanatçı katılımlı seminerleri, söyleşileri, şehre ve hayata ilişkin çizgi dünyası ve farklı sanat disiplinleri üzerinden yaratıcı deneyim alanlarıyla İstanbul‘un en renkli açık hava festivali olarak bu yıl çok daha zengin bir içerikle geliyor. Festivalin biletleri dsmbilet.com’dan satışa sunuluyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.