DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Afrika’da harika bir fırsat var

    Afrika’da harika bir fırsat var
    04.01.2018
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük rezidans sahibi ve işletmecisi (serviced-residence owner-operator) şirketler arasında uluslararası platformda lider konumda yer alan Ascott Limited (Ascott), Afrika’daki ilk adımı olan Gana’nın büyümesini garantiledi

    Birleşik Arap Emirlikleri ve The Ascott Limited, Afrika’nın gerçek anlamda fırsatlar sunduğuna inanıyor. BAE’nin Gana’ya yaptığı yaklaşık 3 milyar dolara (11 milyar BAE dirhemi) ulaşan rekor yatırıma ilişkin haberlerin ardından, dünyanın en büyük hizmet verilen rezidans sağlayıcısı Ascott, bugün Gana’nın Akra kentinde bulunan iki tesise ilişkin ihaleyi aldığını duyurdu. Şirket, Afrika’nın en çok yatırım çeken kentlerinin başında gelen ve Gana’nın başkenti olan Akra’nın tam merkezindeki iki tesisin yönetilmesine ilişkin ihaleleri aldı. 220 birimden oluşan Ascott 1 Oxford Street Accra tesisinin açılışı, 2019’da aşama aşama yapılacak olup 40 birimden oluşan Kwarleyz Residence ise 2018’in dördüncü çeyreğinde açılacak.

    Ascott CEO’su Lee Chee Koon konuyla ilgili şöyle konuştu: “Ascott’un küresel ayak izi ağına Afrika’nın da eklenmesiyle birlikte, bir kıtayı daha ağımıza başarıyla eklemiş olmanın ve yıla Ascott için rekor bir büyümeyle nokta koymanın heyecanını yaşıyoruz. 2017’de dokuz ülkede bulunan 18 yeni şehri ağına ekleyen Ascott, 21 bini aşkın birimle bir rekora imza attı. 2016’daki hacim ikiye katlanırken, tek bir sene içinde Ascott’un en büyük portföy genişlemesi gerçekleşti. Bu tesisler kademeli olarak açılıp istikrara kavuştukça, Ascott’un yıllık ücret ve komisyon geliri katkısının yükselmesi beklenebilir. Büyümede bu gidişatı sürdürerek 2020’ye kadar 80 bin birim hedefini aşmayı amaçlayan Ascott, stratejik ittifaklar, yönetim sözleşmeleri, franchise’lar ve yatırımlarla genişlemesini sürdürecek.”

    Lee ayrıca şunları ekledi: “Ascott, son 30 yıldır dünya çapında ve dünya standartlarında hizmet verilen rezidans yönetimi gerçekleştiriyor. Ascott’u dünyanın Asya’dan sonra en hızlı büyüyen ekonomisi olan Afrika’ya getirmeye yönelik çok büyük fırsatlar olduğunu görüyoruz[2]. Geniş çaplı altyapı geliştirmeleri, yatırımcı dostu politikalar ve genç nüfus, Afrika’daki ekonomik büyümeyi destekliyor. Ascott, dünyaca ünlü ve sevilen bir markayı Gana’nın başkenti Akra’nın kalbine getiriyor. Doğrudan yabancı yatırımların hızla artmaya devam ettiği bu ekonomi ve idare merkezine, iş ve tatil için seyahat edenlerden yüksek bir talep bekliyoruz.”

    Ascott Orta Doğu, Afrika ve Türkiye sorumlusu Vincent Miccolis, şunları söyledi: “Afrika’daki hizmet verilen rezidans sektörü, henüz açığa çıkarılmamış çok büyük bir potansiyele sahip. Henüz yapım aşamasında olan Kwarleyz Residence’ı yönetiyor olmamız, piyasaya çıkarma süresini kısaltıyor. Öte yandan ana markamız olan Ascott The Residence adı altında, iş dünyasından önemli isimlere yönelik çok özel bir ortamda lüks bir yaşam sunacak olan ikinci tesisimizi tasarlıyoruz. Akra’daki en yüksek gökdelenlerden biri olmaya hazırlanan Ascott 1 Oxford Street Accra; finans merkezlerine, eğlence ve perakende mağazalarına yürüme mesafesinde. Kwaleyz Rezidansı ise, büyükelçiliklerin bulunduğu nezih bir rezidans bölgesinde bulunuyor. Tesislerin üst düzey konumu ve Ascott’a ödül getiren misafirperverliği, iki tesisi hem iş dünyası hem de tatilciler için büyük bir çekim merkezi haline getiriyor.”

    Uluslararası Para Fonu, Afrika ekonomisinin 2016 ile 2020 arasında yıllık %4,3 büyüme oranıyla dünyanın ikinci en hızlı büyüyen ekonomisi haline geleceğini öngörüyor[3]. Nüfusu şu anda bir milyarı aşkın olan Afrika, yirmi yıldan kısa bir süre içinde dünyanın en büyük çalışan nüfusuna ev sahipliği yapıyor olacak2.

    Gana, Afrika’nın en çekici yatırım adreslerinden biri olarak görülüyor. 2017 Dünya Yatırım Raporu’na göre, 2016 yılında 3,5 milyar dolar olduğu kaydedilen Gana’daki doğrudan yabancı yatırımı, %9 bir artışla rekor düzeyine ulaştı[4]. Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, Gana’daki turizm sektörünün 2017’de %5,6 oranında genişlemesini ve 2017 ile 2027 arasında yıllık %5,1 oranında büyümeyi sürdürerek 2027’de ülkenin iki milyonu aşkın yabancı turist çekmesini öngörüyor[5].

    ABD merkezli lider konaklama şirketi Synergy Global Housing’de %80 hisse satın alan Ascott, bu yıl agresif bir genişleme kaydederken, Avustralya ve Asya’daki en büyük hizmet verilen rezidans sağlayıcısı konumuna ulaşmak için Quest Apartment Hotels’teki hisselerini %80’e yükseltti. Ascott’un geçen yılın sonunda 51 binin üzerinde olan portföyü, bu yılın sonunda diğer yatırımlar ve yönetim sözleşmeleri ile birlikte 70 bin birime yaklaştı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.