DOLAR 32,3758
EURO 34,8016
ALTIN 2399,787
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akbank Sanat Dans Atölyesi ünlü koreograf Louise  Frankenhuis’i ağırlıyor

    Akbank Sanat Dans Atölyesi ünlü koreograf Louise  Frankenhuis’i ağırlıyor
    16.04.2019
    A+
    A-
    AKBANK SANAT, 22-27 Nisan tarihlerinde eğitmen olarak uzun yıllar boyunca Rotterdam Dans Akademisi’nde Limon ve Graham tekniklerinin dışında repertuar çalışmaları ve doğaçlama dersleri veren ünlü koreograf Louise  Frankenhuis’i ağırlıyor. Dans tutkunları Nisan ayı boyunca koreograf ile birebir çalışma imkanı bulacaklar.
    DANS ATÖLYESİ
    Louise  Frankenhuis
    22/24/25/26/27 Nisan
    Saat: 11.00-12:30
    Louise Frankenhuis Rotterdam Dans Akademisi’nden mezun olduktan sonra profesyonel kariyerine Scapino Bale’de dansçı olarak başladı. İlerleyen yıllarda Avustralya’da Avustralya Dans Tiyatrosu, Rotterdam Dans Merkezi, Londra Çağdaş Dans Tiyatrosu, İsrail’deki Batsheva Topluluğu ve Martha Graham Dans Topluluğu’nun da dahil olduğu birçok dans grubu ile çalıştı. Ayrıca Lucas Hoving, Pina Bausch, Bianca van Dillen, Charles Czarny, Yuriko, Takako Asakawa gibi koreograflarla çalıştı.
    Eğitmen olarak uzun yıllar boyunca Rotterdam Dans Akademisi’nde Limon ve Graham tekniklerinin dışında repertuar çalışmaları ve doğaçlama dersleri verdi.  1993’te Jiri Kylian Vakfı tarafından Prag’daki konservatuarda ders vermeye davet edildi ve Rosas Topluluğu, Lahey’deki Kraliyet Konservatuvarı’ndan NDT Nederlands Danstheater’a kadar çok değerli kurumlarda konuk hoca olarak görev yaptı. Itzik Gallili’nin (1998) “Through Nana’s Eyes” adlı yapımında sahneye tekrar dansçı olarak dönüş yaptı ve ardından Annabelle Lopez Ocha tarafından “September” adlı eserde de dans etti.
    2006‘dan bu yana Polonya Bylon’daki Modern Dans Akademisi’nin müfredatını hazırlamak için iş birliği yapıyor.
    * Atölye her seviyeden dansçılara açıktır. Katılım 25 kişi ile sınırlıdır.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.