DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akbank Sanat Felsefe Seminerleri Emre Şan’ı ağırlıyor

    Akbank Sanat Felsefe Seminerleri Emre Şan’ı ağırlıyor
    25.02.2020
    A+
    A-

    Akbank Sanat, “Felsefe Seminerleri” dizisinde “Kriz ve Kritik” olgularını odağına almaya devam ediyor. Felsefede kritik geleneğinin çağdaş örneklerini ve bunların ne tür düşünsel ve toplumsal krizlere cevap vermeye çalıştığını araştıran, mayıs sonuna kadar devam edecek seminer dizisinin Şubat ayı konuşmacısı etkinliğin moderatörlüğünü de üstlenen Emre Şan olacak.

     

    27 Şubat Perşembe günü “Fenomenolojik Bir Sorun Olarak Kriz: Anlam, Eylem ve Olay” başlıklı konuşmasında Emre Şan, çağdaş felsefedeki kriz ve olay tartışmalarına yeni bir bakış açısı getirmeye, öncelikle Husserl’in anlamın krizi ve Heidegger’in eylemin krizi fikirlerinden hareketle Patočka’nın insanın tarihsel varoluşunu ele aldığı heretik tarih anlayışına ışık tutmaya çalışacak.

     

    27 Şubat 2020 Perşembe, 18:30

    Konuşmacı: Emre Şan

    “Fenomenolojik Bir Sorun Olarak Kriz: Anlam, Eylem ve Olay”

     

    Emre Şan lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi’nde, yüksek lisans ve doktorasını Paris 1 Panthéon Sorbonne’da tamamladı. Doktorasından sonra Ecole Normale Supérieur’de post-doktora araştırmaları yapan Emre Şan’ın fenomenolojide aşkınlık problemi üzerine yazdığı kitabı Renaud Barbaras’ın önsözü ve Institut Universitaire de France ödülüyle yayınlanmıştır (Paris, Mimesis, 2012). Ulusal ve uluslararası dergilerde ve kitap dizilerinde Türkçe, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca makaleleri çıkan yazar, Çağdaş Fransız Felsefesi üzerine derlemeler yayınlamıştır. Cogito dergisinin yayın kurulunda yer alan yazar, L’Université Catholique de Louvain (UCL) tarafından iki yılda bir verilen Prix Mercier felsefe ödülüne layık görülmüştür. Emre Şan, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde Doçent olarak görev yapmaktadır.

     

    Programın gelecek etkinlik takvimi ise şöyle:

     

    Felsefe Seminerleri Dizisi “Kriz ve Kritik”

    Moderatör: Emre Şan

    Kasım 2019 – Mayıs 2020

     

    12 Mart 2020 Perşembe, 18:30

    Konuşmacı: Besim F. Dellaloğlu

    “Kriz, Kritik, Kriter: Kültür ile Medeniyet Arasında Geçişler”

     

    9 Nisan 2020 Perşembe, 18:30

    Konuşmacı: Zeynep Gambetti

    “Şimdiciliğin Eleştirisi: Zaman Algısı ve Kriz”

     

    14 Mayıs 2020 Perşembe, 18:30

    Konuşmacı: Ferda Keskin

    “Tarihsel Ontoloji Olarak Kritik”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.