DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AKBANK SANAT’ta  “Yeni Medya Söyleşileri” başlıyor

    AKBANK SANAT’ta  “Yeni Medya Söyleşileri” başlıyor
    19.12.2018
    A+
    A-

    AKBANK SANAT, birbirleriyle etkileşimli milyarlarca dijital ekran üzerinden zaman – mekân algısını değiştiren yeni iletişim ortamının, farklı bir yaşam alanına dönüşmekte olduğu bu dönemde, konuyu değişik bakış açılarıyla ele almak, tartışmak ve zihinlerde yeni pencereler açmak üzere yeni bir söyleşi dizisine başlıyor: “Yeni Medya Söyleşileri

    Moderatörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat’ın üstlendiği söyleşilerde; “Yeni Medya” konuşulacak ve merak edilen yönleri izleyicilerin de dahil olduğu etkileşimli bir formatta tartışılacak.

    Söyleşi dizisi 25.Aralık Salı günü Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ’ın konuk olarak katılacağı Dijital Okur-Yazarlık söyleşi ile başlayacak. Ardından; “İnsan ve Toplum”, “Yayıncılık”, “Kültür-Sanat”, “Para” ve “Hukuk” başlıkları ve her söyleşide konusunda uzaman farklı konuklarıyla 21 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

    “Dijital Okur-Yazarlık” söyleşisinde; “Yeni Medya kavramı nedir? Şimdiye kadar gazete, radyo, TV olarak vücut bulan medya kavramından farklılıkları nerededir? Onların bir uzantısı veya devamı mıdır, yoksa mevcut tanımdan radikal biçimde bir ayrışmaya başlayan yeni bir kavram mıdır? Pasif kitle iletişim araçlarından etkileşimli kitlesel ağ ortamlarına geçiş medya kavramını nasıl bir dönüşüm sürecine sokmuştur? Söz konusu dönüşümün bireysel ve toplumsal etkileri nelerdir? Gençlerin ve giderek orta yaş üstü kuşağın da daha fazla zaman geçirmeye başladığı yeni medya platformlarında bireyleri bekleyen fırsatlar ve tehditler neler? Yeni Medya’ya bilinçli yaklaşmak ve dijital okur-yazarlık, çocuklar, gençler ve hatta yetişkinler için neden önemli? Bilinçli kullanımın ipuçları neler? Dijital okur-yazarlık neden bir devlet politikası olmalı? Yeni Medya gelecekte nasıl bir dönüşüme uğrayacak ve geleceğin toplumlarının oluşumunda nasıl bir rol oynayacak?” sorularına cevaplar aranacak.

    Söyleşi programı:  25 Aralık 2018, Salı Saat: 18.30

    Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ (Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı)

    “Yeni Medya ve Dijital Okur-Yazarlık”

    23 Ocak 2019, Çarşamba Saat: 18.30

    Yalçın Arı (DijitalHabitat.com kurucusu ve yeni nesil belgesel yapımcısı)

    “Yeni Medya, İnsan ve Toplum”

    19 Şubat 2019, Salı Saat: 18.30

    Kaan Kayabalı (Onedio.com Kurucusu)

    “Yeni Medya ve Yayıncılık”

    12 Mart 2019, Salı Saat: 18.30

    Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman (Netkent Üniversitesi Rektörü)

    “Yeni Medya ve Kültür-Sanat”

    16 Nisan 2019, Salı Saat: 18.30

    Cemil Şinasi Türün (Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Blockchain Sanatçısı)

    “Yeni Medya ve Para”

    21 Mayıs 2019, Salı Saat: 18.30

    Av. Şebnem Ahi (Ahi Hukuk Bürosu Kurucu ortağı)

    Av. M. Gökhan Ahi (Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi)

    “Yeni Medya ve Hukuk”

    Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi

    1 saat öncesinde Akbank Sanat Danışmasından temin edilebilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.