DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akbank Sanat’tan Uluslararası Caz Günü’ne özel konser

    Akbank Sanat’tan Uluslararası Caz Günü’ne özel konser
    16.04.2019
    A+
    A-

     

    Akbank Sanat, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nde Alman saksafoncu Angelika Niescier ile piyanist ve vokal Selen Gülün’ü ağırlıyor. Nisan ayında Akbank Sanat Caz Günleri’nde ise  Lorenzo de Finti Quartet 24 Nisan’da sahne alacak.

     

    ULUSLARARASI CAZ GÜNÜ KONSERİ

    30 Nisan 2019, Salı Saat : 20.00

    ANGELIKA NIESCIER- SELEN GÜLÜN

    Angelika Niescier, saksafon

    Selen Gülün, piyano, vokal

    Selen Gülün ve Angelika Niescier, Şevket Akıncı’nın Take the A.I.D Train projesi sırasında tanıştılar. Daha önce birbirlerinin hiç dinlememiş ve birbirlerini hiç tanımayan bu iki sanatçı arasında hemen müzikal  bir kıvılcım oluştu.  İki gün sonra Niescier, Gülün’ün Kadınlar Matinesi projesinde  konuk sanatçı olarak yer aldı.  Karşılıklı etkileşim ve çalma stilleri her iki müzisyen içinde ileriye dönük müzikal birlikteliğin vazgeçilmez olduğunun bir işaretiydi.  Uluslararası Caz Günü kapsamında bir araya gelecek müzisyenler, kendi orjinal bestelerinde cazın farklı yönlerini gösterecekler.

     

    AKBANK SANAT CAZ GÜNLERİ KONSERİ

    24 Nisan 2019, Çarşamba  Saat: 20.00

    LORENZO DE FINTI QUARTET

    “LOVE UNKNOWN”

    Lorenzo De Finti, piyano

    Matthias Spillmann, trompet

    Stefano Dall’Ora, kontrbas

    Marco Castiglioni, davul

    Beş yaşında piyano öğrenip, on bir yaşında konserler vermeye başlayan Lorenzo de Finti; Milano Verdi Konservatuarı’nda eğitim gördükten sonra, Boston’daki ünlü Berklee College of Music’te Gil Goldstein ile çalıştı ve Eric Marienthal, Frank Gambale, Alex Acuña Ernestico Rodriguez, Frank Gambale, M.Abrams, The Harlem Gospel Singers gibi isimlerle iş birliği yaptı.

     

     

     

    Basçı Stefano Dall’Ora; Lee Konitz, Astor Piazzolla, Richard Galliano ve Jan Garbarek’e eşlik etmiş olan usta bir müzisyen. Baterist  Marco Castiglioni uzun süre RAI Orchestra of Milan’ın önde gelen bir müzisyeni oldu. İsviçre’nin önde gelen trompetçilerinden Matthias Spillmann, kendi üçlüsü yanı sıra MATS-UP, Grünes Blatt, Im Wald, Woodlander gibi projelere sahip.

    Lorenzo de Finti, piyano çalma ve piyanonun teknik özellikleri üzerine İtalya, İspanya, İsviçre ve Almanya’da masterclass’lar vermekte, Lugano’da Rete Due’deki kendi caz ve klasik müzik radyosunda önemi müzisyen ve müzikologlarla söyleşiler yapmakta.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.